Jakub Hlaváč
13. ledna 2016 • 05:00

Výsledek NULA. Třinecká výměna Kalouse byla zbytečná

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nula od nuly pojde. Přesně nulový je totiž rozdíl třineckého bodového zisku pod trenérem Jiřím Kalousem a jeho nástupci. Slezané ne a ne dostat se z bryndy, najít pohodu a výtah do patřičných pater extraligové tabulky. Možná už tuší, že změna na střídačce byla krokem přinejmenším zbytečným.



V létě seděl Jiří Kalous v Praze a představoval vize svého týmu pro následující ročník. Byl velmi spokojený s tím, že mu soupiska zůstala po prohraném finále po kupě a těšil se na další útok na pohár. Očekávaný útok.

Vyzdvihoval především fakt, že soubor už zná jeho styl práce a požadavky. Že herní systémy jsou zažité a je tedy možnost na nich stavět. Jenže už od přípravy nešlo nic podle Kalousových představ. Zranění mu kádr rozebrala, stíhání vytyčených cílů se nedařilo. V pátek 13. listopadu po prohře 0:7 v derby s Vítkovicemi trenér rezignoval.

Nabídl svou hlavu, aby pomohl něco změnit. Cokoliv. Demise byla vedením přijata. Ačkoliv to jistě nebyl pro šéfy klubu snadný krok, ani oni už se nedovažovali dát další důvěru reprezentačnímu asistentovi. Jakkoliv to byla legitimní možnost.

SESTŘIH: 35. kolo extraligy, HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 4:3
Video se připravuje ...


Nezachovali se stejně velkoryse jako ve Zlíně, kde má Rostislav Vlach podporu navzdory poměrně značným výpadkům v různě dlouhých periodách posledních dvou sezon. Výpadky, které však dokáže dohnat.

Děje se tak právě proto, že jeho systém z dlouhodobého hlediska funguje. Že jeho koncepce funguje. V Třinci té své dostatečně nevěřili, změnili ji, protočili pěkných pár hvězdných jmen ve své kabině – bez výsledku, střelba do vzduchu.

22 z 54 možných bodů získal Jiří Kalous před svým odchodem. 22 z 54 možných bodů jeho nástupci Marek Malík, René Mucha a posléze Jiří Dopita. Nula od nuly pojde. S tím rozdílem, že až v průběhu ročníku se mnohdy ukáže skutečná herní síla, protože ty fyzické docházejí.

S udržením desítky zaručující alespoň předkolo budou starosti, protože v okolí jsou týmy na podobný stav věcí daleko zvyklejší než ambiciózní Třinec.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud