Jakub Hlaváč
3. února 2016 • 14:50

Sparta chtěla za trenéra Kalouse. A tak musela udělat kompromis

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už to vypadalo na krach jednání. Jiří Kalous měl své podmínky, hokejová Sparta své a shoda se nějaký čas neblížila. Proběhla i jednání s dalšími nápadníky, Pražané oslovili Pavla Grosse či nyní pardubického Petera Draisaitla. Finální kompromis se týká především Světového poháru.



Volba nového kouče pro rudé „S“ je logická a byla poměrně očekávaná. Ostatně i deník Sport o její pravděpodobnosti ihned po vyjasnění situace kolem Josefa Jandače informoval. Nicméně průběh námluv nebyl úplně jednoduchý.

Hlavním problémem je Světový pohár. Jeho zářijový termín se bude krýt se startem extraligy a Sparta do ní moc nechtěla vstupovat bez svého nového lodivoda. Poměrně logicky. Obejít se bez něj bude muset i v první fázi Ligy mistrů…

Kalous zase odmítal svou šanci u mužstva se lvy a orlicemi na dresu zahodit, chtěl zůstat po boku svého kamaráda Josefa Jandače. Podle všeho by si klidně počkal na konec prestižní akce a na klubovou scénu případně vstoupil až v rozjeté základní části.

I Sparta měla další varianty. Velmi dobře se jí jevil Pavel Gross, její bývalý hráč a nyní šéf lavičky ve Wolsfburgu. Muž, který je schopen manažerského myšlení a se skromným mužstvem dosahuje nadprůměrných výsledků v DEL. Právě v ní se však rozhodl zůstat.

Schůzky proběhly i s Peterem Draisaitlem. Jejich výsledek je známý a podle všeho byl pro Petra Břízu a spol. v první chvíli i hodně překvapivý. Realizační tým o toto jméno totiž rozšířily Pardubice, se kterými se snaží především bezpečně zachránit nejvyšší soutěž.

A tak se vše stočilo zpět ke Kalousovi. Udělá letní přípravu, pak si na čas odskočí do Kanady a ujme se opratí natrvalo. Jeho absenci vyřeší záskok kolegů. Zůstává Zdeněk Moták a třetí do party bude oznámen později.

Hlavní trenér bude podle všeho do velké míry i sportovním manažerem, tento model byl ovšem částečně praktikovaný ve Spartě i nyní, kdy funkci oficiálně zastával Patrik Martinec, ale s Jandačem své kroky konzultoval.

Už start sezony naznačí, nakolik bude pro Pražany kompromis riskantní. I Jiří Kalous se nedávno přesvědčil, že špatný start se může změnit v rychlý konec.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud