Tomáš Podvín
23. srpna 2017 • 22:54

Stoch se zranil a nikdo ho nenahradil. Také proto Slavia v LM končí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl hodně diskutovanou posilou. Dokonce se mluvilo o tom, zda by ho vůbec měla Slavia pro zápasy 4. předkola Ligy mistrů zapsat. Záložník Miroslav Stoch ale v odvetě proti APOELu (0:0) ukázal, že právě ve velkých zápasech může být rozdílovým hráčem. Bohužel pro domácí se před půlí zranil, a i proto Slavia ve druhém poločase nedokázala soupeře tolik tlačit jako v tom prvním a nakonec na vysněnou Ligu mistrů nedosáhla.



V prvním poločase proti APOELu byl nejlepším hráčem na hřišti. Na Stochovi byla vidět obrovská chuť i touha dotáhnout svůj nový tým k postupu. Neustále ostatní hecoval, dokonce se někdy snažil poskytnout i rady. Když mu někdo špatně přihrál, nenadával, ale povzbudil ho.

A především předváděl vynikající výkon. Stoch byl sebevědomý na míči, nebál se obejít protihráče a neustále se snažil něco vytvářet. Evidentně si byl vědom toho, že ho Slavia nekupovala proto, aby se alibisticky zbavoval míče.

Ne, on byl tím, kdo měl dělat rozdíl. A dařilo se. Slovenský záložník byl u většiny důležitých momentů, navíc kopal velmi dobře standardní situace. Bohužel pro domácí ale přišla 45. minuta a Stoch se nešťastně zranil. O poločase to zkusil, ale nešlo to. Byla na něm vidět frustrace.

A Stochovo zranění bolelo celou Slavii. Ve druhém dějství totiž týmu jeho sebevědomé akce s míčem hrozně chyběly. Ubyly centry i celková aktivita. Svěřenci Jaroslava Šilhavého sice neustále zdržujícího soupeře nadále tlačili, ale už to nebylo tak účinné.

Formu navíc tentokrát na rozdíl od Stocha neměli další letní ofenzivní posily. Ruslan Rotaň byl opět hodně neviditelný, i když vyloženě nechyboval. Danny zase neproměnil dvě obrovské šance. To si Slavia proti APOELu prostě nemohla dovolit.

Proto si „sešívaní“ velký sen o Lize mistrů nesplnili. Šance nevyužili. Přesto si může kouč Šilhavý odnést z druhého zápasu pozitiva. A Stochův výkon se mezi nimi bude vyjímat. Teď jen, aby v podobném duchu pokračoval i ve chvíli, kdy nepůjde o nejprestižnější evropskou soutěž.

Josef Hušbauer nastoupil s kapitánskou páskou
Josef Hušbauer nastoupil s kapitánskou páskou

Hušbauer: Nosítka třikrát za poločas, to je moc
Video se připravuje ...

Bořil: Zdržování? Měl jsem nervy
Video se připravuje ...

Souček: Chyběl nám gól z prvního zápasu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud