14. prosince 2015 • 20:20

Pacquiao boxem vydělal miliardy, teď staví domy pro bezdomovce

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Filipínský boxer Manny Pacquiao vyrostl mezi šesti sourozenci a z domova odešel ve 14 letech, protože jeho matka neměla dostatek financí, aby zabezpečila celou rodinu. O chudobě toho ví sám víc než dost, a tak se nyní rozhodl pomoci potřebným. Před pěti lety se stal politikem, což mu nyní umožnilo spustit svůj projekt pro bezdomovce.



Pacman Village, neboli Vesnice Pacman. Tak se přezdívá bytovému komplexu, který nechal postavit filipínský boxer Manny Pacquiao, přezdívaný Pacman, ve filipínské provincii Sarangani. Za své peníze nakoupil pozemky a nechal postavit 150 bytových jednotek, které nyní daroval bezdomovcům.

Celý projekt platil ze svého. "Celý projekt vyšel na 28,5 milionů pesos (necelých 15 milionů korun). Není v tom však započítaná cena nakoupených pozemků," vysvětlil Ricardo A. Marcellana, hlavní projektant, pro web philboxing.com.

Tímto ovšem Pacquiao končit nehodlá. Do konce týdne se spustí druhá etapa, která slibuje dalších 150 bytových jednotek. Hotová by měla být do února příštího roku. "On je jediný politik, který má velké srdce a stará se o chudé lidi, jako jsme my. Představte si, že utratil své těžce vydělané peníze na takový projekt," neskrýval nadšení jeden z obdarovaných bezdomovců.

Sám boxer je ovšem skromný. "Za tento dar děkujte Bohu. To je dar od něj, já jsem jenom jeho prostředník. Starejte se o svůj majetek dobře a neprodávejte ho," sdělil filipínský boxer a politik Pacquiao. Ve své řeči se nechal navíc slyšet, že má v plánu na pozemcích v průběhu let postavit celkem 600 bytových jednotek. Vše ovšem záleží, jak dopadnou další volby.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud