28. července 2014 • 05:00

Takhle bolí Tour! Königův parťák ukázal zničené nohy po výšlapu

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO | Při tomhle pohledu zamrazí i největšího flegmatika. Polský závodník Bartosz Huzarski na facebooku uveřejnil fotku svých nohou po dojetí osmnácté etapy na slavné Tour de France. A pohled je to opravdu neuvěřitelný.



Šílená převýšení, několikakilometrová stoupání a tři týdny nekončící dřiny. To vše se skrývá pod značkou Tour de France - nejtěžším cyklistickém závodě světa. Zvlášť zabrat dává závodníkům etapa, při které se musí vyšplhat až na slavný Hautacam.

A právě polský závodník ze stáje NetApp-Endura, za kterou fantasticky bojoval i Leopold König, ukázal svým fanouškům své nohy po dojetí 146 kilometrů dlouhé etapy. Cyklisté se v ní drápají na 17,3 kilometrů dlouhý kopec s průměrným sklonem 6,8%. Pro normálního smrtelníka věc absolutně nepředstavitelná.

Takhle dopadly zničené nohy polského závodníkaFoto facebook.com

Vystouplé žíly, promodralá stehna, nateklé nohy... Tak dopadl zničený polský jezdec. Obrázek okamžitě vyvolal mezi fanoušky obrovskou odezvu. "Nečekal jsem, že to bude mít takový efekt," reagoval Huzarski.

"Fanoušci mi psali, že tohle není normální, že to je nemožné, ale pro mě to není takový překvapivý pohled, často moje nohy vypadají po závodě podobně, zvláště po etapě, ve které je velké horko," pokračuje Königův parťák z týmu.

"Jsem profesionální cyklista, nemůžu mít nohy jako modelka, která jí jen zeleninu, nebo někdo, kdo pracuje v kanceláři a jezdí maximálně deset kilometrů týdně či si jde jednou týdně na hodinku zaběhat. Ale uznávám, na zdraví můj sport příliš nepřidá," uzavírá třiatřicetiletý cyklista, který dojel v celkovém pořadí Tour na 68. místě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud