Ivo Pospíšil
4. ledna 2013 • 10:19

Pády na biatlonu Oberhofu. Česka Landová skončila v nemocnici!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Závodily v náročných podmínkách. Nepříjemné počasí, vítr i déšť stěžoval biatlonistkám úvodní štafetu SP v Oberhofu. Však během ní spadla spousta závodnic, mezi nimiž byla i Češka Jitka Landová, která si poté stěžovala na bolest hlavy a odjela do nemocnice s podezřením na otřes mozku. Ač reprezentantky v závodě díky Veronice Vítkové zprvu vedly, do cíle dojely jedenácté.



Nebyl to žádný tuctový biatlonový závod, ale pořádná dřina v náročných podmínkách. V dešti, těžkém sněhu, silném nárazovém větru a navíc ne právě dobré viditelnosti.
 
A na tyto záludnosti doplatila v úvodním závodě SP v Oberhofu i česká ženská štafeta.

Ta dojela nakonec na jedenáctém místě (ač první Veronika Vítková předávala coby lídr závodu), avšak na třetím úseku se ji zranila Jitka Landová.


Dvaadvacetiletá závodnice neustála ostrou zatáčku, při pádu zlomila pažbu, a ač otřesená pokračovala dál, na následující položce netrefila jeden terč a mířila na trestné kolo. Navíc si poranila hlavu.

„Jitku po závodě hodně bolela hlava a odjela na vyšetření s podezřením na otřes mozku. Hlavně si přejeme, aby byla v pořádku, zdravá,“ říkal na stránkách svazu trenér Jindřich Šikola.

V nemocnici zůstane Landová na pozorování minimálně do pátku.
Ona sama nicméně nebyla jediná, která na náročném terénu spadla.
Pády potkaly i další tři závodnice. „Věděla jsem, že sjezdy jsou tady nebezpečné. Proto jsem se snažila od začátku držet na špici.“ říkala Veronika Vítková, která byla při absenci Gabriely Soukalová (dostává se z virózy) lídrem štafety.

Dnes je na programu štafeta mužů.

VIDEO: Podívejte se na pády z Oberhofu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud