Ivo Pospíšil
19. prosince 2014 • 09:10

Lekla jsem se, litovala Vítková. Bednu si odstřelila v posledních ranách

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo ví, třeba mohla být na stupních vítězů spolu s Gabrielou Soukalovou. Navzdory tomu, že ale osm ran při sprintu v Pokljuce odstřílela biatlonistka Veronika Vítková čistě, na těch posledních minula a dvěma ránami vedle se zahnala na dvě trestná kola. Ty ji pak stály naději na umístění mezi nejlepšími. Nakonec dojela s více jak čtyřiapadesáti vteřinovou ztrátou patnáctá.



Na třetí Valju Semerenkovou ztratila 29,9 vteřin. Tuhle ztrátu by s největší pravděpodobností v pohodě smáznula, kdyby však Veronika Vítková zastřílela čistě stejně jako Ukrajinka. Takhle však česká závodnice po dvou chybách na střelnici skončila při včerejším sprintu až patnáctá.

A o to hůř, že ji tu šanci, stát se vedle Gabriely Soukalové druhou Češkou na stupních vítězů, zhatily až poslední dvě rány celého závodu.

„Řekl bych, že Verča se najednou úspěchu trochu zalekla. Po třetí ráně vstoje vypadla z rytmu a střelbu zpomalila. Obě rány byly nahoře. Na druhou stranu je cenné, že i s chybami dokáže být takto vysoko,“ všiml si nad jejími chybami trenér Zdeněk Vítek.

A Vítková jen souhlasila: „Najednou jsem si uvědomila, o co jedu a lekla jsem se toho. Chtěla jsem si střelbu pohlídat, a to bylo špatně. Moc mě to mrzí, ale budu dál bojovat o to, abych se udržela v elitní desítce klasifikace Světového poháru. Běžecky na to mám a tu střelbu musím prostě příště zvládnout lépe,“ litovala.

V celkovém pořadí tak rodačce z Jilemnice patří desáté místo. Na vedoucí Finsku Kaisu Mäkäräinenovou ztrácí 125 bodů, avšak před Gabrielou Soukalovou, která včera celý závod ovládla a po nepovedeném úvodu se vrátila zpět do elity, má stále náskok osmapadesáti bodů.

Gábina už v předchozích závodech naznačovala, že postupně ztrácí nervozitu a opět se koncentruje na to, na co má. Podle mě je tímto výsledkem zpátky mezi elitou. Je to dobře i z toho pohledu, že veškerý tlak nyní nebude jen na Veronice Vítkové,“ dodal Vítek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud