29. listopadu 2017 • 10:16

Koukalová: Ať Rusové nesmějí na olympiádu a doping je trestný

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ke dvěma stříbrům ze Soči přibyl do její olympijské sbírky dodatečný bronz. Gabriela Koukalová je jednou ze členek české štafety, která získá medaili z her v Soči poté, co domácí Rusky byly diskvalifikovány kvůli dopingu Jany Romanovové a Olgy Viluchinové. „Nevím jak vy, ale já jsem jednoznačně pro to, aby se z dopingu udělal plošně trestný čin a Rusům se neumožnil start na olympiádě přesně po vzoru letní olympiády!“ reagovala největší česká biatlonová hvězda na Facebooku.



Vítězka Světového poháru ze sezony 2015/16 cítí zpětně lítost, že si medailovou radost nemohla užít přímo v Soči po závodu. „Na jednu stranu je fajn, že bylo spravedlnosti učiněno za dost, na druhou mě to mrzí za Evu Puskarčíkovou a hlavně mou celoživotní kamarádku Jíťu Landovou, která musela minulý rok ze zdravotních důvodů ukončit kariéru. Za téměř celý život u sportu, dřinu a obrovské snažení žádné vzpomínky na úspěch,“ vzpomněla na své dvě parťačky.

Právě proto by byla pro přísnější postih ruských sportovců, který byl částečně uplatněn už během loňské letní olympiády v Riu. Na ní třeba vůbec nestartovali ruští atleti s výjimkou skokanky do dálky Darjy Klišinové. „Je ještě jedna meta, která je ještě mnohem důležitější, než vítězství. Jmenuje se čestnost a férový přístup nejen ve sportu ale celkově v životě! Škoda, že tam na to ještě nepřišli,“ napsala Koukalová kriticky s narážkou na ruský sport.

Koukalová znovu potvrdila, že patří v biatlonovém světě mezi sportovce, kteří nejvýrazněji vystupují proti dopingu. V březnu třeba odmítla po závodu v Oslu během slavnostního vyhlášení podat ruku prezidentovi Mezinárodní biatlonové unie Andersi Bessebergovi, který je terčem kritiky kvůli liknavému přístupu k řešení dopingových kauz.

Koukalová ozdobila kamion biatlonové reprezentace. Lidé se otáčí, směje se Rybář
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud