František Prachař
8. listopadu 2013 • 22:03

Monstrum ho vyzvalo přes net. Pošlu tě do důchodu, vzkazuje Vémola

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Terminátor proti Monstru. První proti jedinému. Brutální síla proti obřím zkušenostem. České MMA se připravuje na přelomový zápas. Karlos Vémola, jediný Čech, jenž okusil elitní sérii UFC, se v neděli utká s tuzemskou ikonou Petrem Knížetem, který v ani jednom z 21 zápasů kariéry nepoznal přemožitele. Jejich střet, ke kterému dojde díky válce slov v internetové diskuzi, uvidí v neděli od 19 hodin pražský Top Hotel na turnaji MMAA 2.



Takhle vyhecovaný střet ještě české MMA nezažilo. Karlos Vémola, dosud jediný Čech, který startoval v nejlepší světové lize UFC, se v neděli poprvé v kariéře představí před domácím publikem.

„Slibuju divákům, že se mohou těšit na velké věci. Nic jsem nepodcenil, mám úžasnou formu,“ prohlašuje muž, který žije v Londýně a dosud bojoval pouze v zahraničí. Za protivníka si nakonec po několika změnách překvapivě zvolil Petra Knížete.

Jak k tomu došlo? Už 36letý zkušený bijec přezdívaný „Monster“ známého soka kontaktoval přes internet. Vémola, jemuž se pro změnu říká díky agresivnímu stylu Terminátor, si totiž na facebooku stěžoval, že čeští promotéři neplní dohody a mají neseriózní jednání.

Monstrum vs. Terminátor: uráželi se na internetu, teď jdou proti sobě
Video se připravuje ...

Třikrát mu totiž změnili soupeře i místo konání duelu. Kníže mu dost ostře oponoval, hájil české prostředí a vyzval ho na souboj. Navíc k tomu přidal prohlášení, že v Česku nemá ve váze do 84 kilogramů konkurenci.

„Bojové sporty a umění dělám od šesti let a s ultimátním zápasem jsem v Čechách začal jako jeden z prvních v roce 1999. Vémola tady nežije a hodnotí něco, o čem nic neví,“ tvrdí neporažený Kníže, jehož oficiální bilance čítá 3 výhry.

Sám ale tvrdí, že má ve skutečnosti 21 triumfů. Na favorizovaného Vémolu (10 výher, 4 prohry) si věří i přesto, že má kvůli zranění z mládí omezenou pohyblivost pravé nohy, což je přitom při drsném souboji v kleci výrazný hendikep.


„Před 13 lety jsem spadl z výšky osmi metrů a měl otevřenou zlomeninu kolena. Ta noha je ale stabilizovaná a v ničem mě neomezuje,“ tvrdí Kníže. „Karel je zápasník, který dělal kulturistiku.

Je to vyloženě silový typ, který do klece naběhne a chce to co nejdříve ukončit, na tom není nic technického ani taktického. Já se jako bojovník a trenér zaměřuju na to, abych si poradil v každé situaci. Z tohohle pohledu se bude odvíjet i moje taktika.“

O 8 let mladší Vémola chce protivníka v kleci zničit zběsilým tempem. Jeho ambicí je dokázat, že je nezpochybnitelnou domácí jedničkou a na pohybové omezení vyzývatele nehodlá brát žádné ohledy. Svalovec na vrcholu sil těží i z toho, že umí svou hmotnost vyladit tak, aby měl v době zápasu (den po oficiálním vážení) 95 kilogramů.

„Nevím, proč se mě Kníže rozhodl přes internet tak provokovat, asi se chtěl zviditelnit, což se mu povedlo. Tím to ale pro něj končí. Přejedu ho a pošlu do důchodu,“ plánuje člen elitního klubu London ShootFighters, jenž v UFC nastoupil během tří let k šesti zápasům (2 výhry, 4 prohry) a v srpnu se stal anglickým šampionem. Drtivá většinu jeho utkání končí knockoutem.

„Za to, jak pan Kníže a lidé kolem něj mluví, by si zasloužil víc než to, abych to ukončil v prvním kole. Ideálně bych to měl skoncovat v polovině třetího kola, aby si to soupeř co nejvíc užil,“ říká ironicky Vémola.

Duel je vypsán na 5 kol po pěti minutách. Podle slov obou borců je ale téměř jisté, že tak dlouho trvat nebude. Ať už souboj dopadne jakkoliv, Vémola má v plánu nastoupit už 7. prosince v Praze k dalšímu zápasu. Na akci GCF 26 bude jeho vyzývatelem Tomáš Kužela. Poslední vstupenky na nedělní akci MMAA 2 jsou k dispozici v síti Ticketportal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud