15. ledna 2016 • 08:15

Los Australian Open: Berdych jde na Inda, Kvitová vyzve kvalifikantku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Tomáš Berdych se v 1. kole Australian Open střetne s Yukim Bhambrim z Indie. Nasazené šestce Petře Kvitové dnešní los v Melbourne přisoudil soupeřku z kvalifikace a Karolína Plíšková se utká s domácí Kimberly Birrellovou, která pro grandslamový turnaj dostala volnou kartu.



Berdych bude hrát Australian Open potřinácté a v uplynulých dvou ročnících došel vždy do semifinále. Letos ho může čekat ve 3. kole Australan Nick Kyrgios, pak Chorvat Marin Čilič a ve čtvrtfinále Švýcar Roger Federer.

Lukáš Rosol bude hrát s Japoncem Tarem Danielem a Jiří Veselý má hráče z kvalifikace. Z té by mohl postoupit ještě Radek Štěpánek.

Kvitová v případě výhry nad kvalifikantkou může hrát s Lucií Hradeckou, pokud ta zdolá Darju Gavrilovovou z Austrálie. Ve třetím kole by Kvitová mohla narazit na Kláru Koukalovou, ve čtvrtfinále na Polku Agnieszku Radwaňskou a v semifinále na obhájkyni titulu a světovou jedničku Serenu Williamsovou z USA.

Tři Češky se pokusí v 1. kole o překvapení na účet nasazených. Nejtěžší los má Kateřina Siniaková v podobě turnajové jedenáctky Švýcarky Timey Bacsinszké. Petra Cetkovská se střetne s třicítkou Sabine Lisickou z Německa a Barbora Strýcová s dvaatřicítkou Caroline Garciaovou z Francie. Denisa Allertová má za soupeřku Američanku Bethanii Mattekovou-Sandsovou.

Serenu Williamsovou v přípravě trápily problémy s kolenem a její formu otestuje v 1. kole Italka Camila Giorgiová. Ve čtvrtfinále by Američanku, kterou loni dělily dvě výhry od kalendářního grandslamu, může čekat Švýcarka Belinda Bencicová.

Obhájce titulu a první hráč světa Novak Djokovič začne cestu za šestým australským titulem s Korejcem Čong Hjonem. Ve čtvrtfinále by mohl hrát s Japoncem Keiem Nišikorim a v semifinále buď s Berdychem, nebo s Federerem.

Štěpánek zvládl i druhé kolo kvalifikace 

Tenistu Radka Štěpánka dělí jedna výhra od postupu do Australian Open. Český veterán ve 2. kole kvalifikace prvního grandslamu sezony porazil v Melbourne Němce Jana-Lennarda Struffa dvakrát 6:4.

Naději na postup do hlavní soutěže drží také Kristýna Plíšková a Barbora Krejčíková. Ve druhém kole naopak vypadly Terezy Martincová i Smitková.

Sedmatřicetiletý Štěpánek hraje grandslamovou kvalifikaci poprvé po 14 letech a v cestě do turnaje mu stojí ještě Kolumbijec Alejandro González.

Krejčíkovou, svěřenkyni bývalé wimbledonské vítězky Jany Novotné, dělí od premiérové účasti na Australian Open Rakušanka Tamira Paszeková. Plíšková bude o postup hrát s Američankou Sachiou Vickeryovou.

Kvalifikace na tenisový grandslamový turnaj Australian Open:

Muži - 2. kolo:
Štěpánek (ČR) - Struff (5-Něm.) 6:4, 6:4.

Ženy - 2. kolo:
Kristýna Plíšková (7-ČR) - Bonaventureová (Belg.) 7:5, 6:1, Krejčíková (ČR) - Kuwataová (Jap.) 6:3, 6:2, Šuaj Čang (18-Čína) - Martincová (ČR) 6:1, 7:6 (7:2), Kučová (SR) - Smitková (17-ČR) 7:5, 6:0.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud