16. ledna 2016 • 08:14

Štěpánek to dokázal. Probil se do hlavní soutěže Australian Open

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nestárnoucí Radek Štěpánek dosáhl na velký úspěch. Český tenista si zahraje na Australian Open i dvouhru. V posledním 3. kole kvalifikace zdolal Kolumbijce Alejandra Gonzáleze 6:3 a 6:1. Uspěla i Kristýna Plíšková, naopak Barbora Krejčíková prohrála.



Štěpánek musel hrát poprvé po 14 letech grandslamovou kvalifikaci, protože po zranění zad a nohy, které se táhlo od září 2014 a ještě začátkem minulého roku, klesl v žebříčku. Aktuálně figuruje na 186. místě a nevešel se přímo do hlavní soutěže.

Gonzáleze porazil za hodinu a čtvrt, pomohl si šesti esy a odvrátil všechny tři brejkboly, kterým čelil. V kvalifikaci ve třech zápasech ztratil jediný set v 1. kole s krajanem Janem Šátralem a melbournský turnaj si zahraje potřinácté v kariéře.

"Neměl jsem problém nastoupit do kvalifikace. Bral jsem to jako každý jiný turnaj. Pokud jsem chtěl nastoupit příští týden, tak jsem musel vyhrát svoji sekci, což se mi povedlo. Jsem za to rád, protože se od Brisbane, kde mi skončil chráněný žebříček, cítím dobře a v tom rytmu pokračuju dál," řekl Štěpánek Radiožurnálu.

V hlavní soutěži se střetne s Japoncem Tacumim Item (123. v žebříčku ATP) a v případě postupu nejspíše se čtvrtým nasazeným Stanem Wawrinkou ze Švýcarska.

Kristýna Plíšková vybojovala postup ve 3. kole přes Američanku Sachiu Vickeryovou, kterou zdolala 2:6, 6:2, 7:5. Hlavní soutěž si v Melbourne zahraje podruhé a v 1. kole narazí na domácí hvězdu Samanthu Stosurovou. Krejčíkovou zastavila Rakušanka Tamira Paszeková, s kterou prohrála 4:6 a 2:6.

Kvalifikace na tenisový grandslamový turnaj Australian Open:

Muži - 3. kolo:

Štěpánek (ČR) - González (24-Kol.) 6:3, 6:1.

Ženy - 3. kolo:

Kristýna Plíšková (7-ČR) - Vickeryová 15-(USA) 2:6, 6:2, 7:5, Paszeková (14-Rak.) - Krejčíková (ČR) 6:4, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud