6. března 2015 • 12:42

Švýcaři bez hvězd se hádají . Naštvaný Marti daviscupový tým opustil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejenže daviscupovým šampionům Švýcarům chybějí lídři, atmosféru v týmu těsně před začátkem 1. kola v Belgii přiostřil vnitřní spor. Yann Marti je ze současného výběru nejlépe žebříčkově postaveným hráčem (292.), ale nedostal důvěru pro zápasy, rozhodl se proto naštvaně odjet z Lutychu domů.



Švýcarům chybí vedle Rogera Federera a Stana Wawrinky i zraněný Marco Chiudinelli a kapitán Severin Lüthi do dnešních dvouher nominoval Henriho Laaksonena a Michaela Lammera. Marti není v nominaci ani na další dny. "Lüthi mi vůbec nevěří. To je největší zklamání v mojí kariéře. Mám pocit, že jsem dobře trénoval, ale to očividně nestačí. Je to rozhodnutí kapitána, ale mám s tím problémy," postěžoval si šestadvacetiletý tenista listu Le Matin.

Tvrdí, že se sám rozhodl odjet z Belgie domů. Podle národního tenisového svazu byl vyhozen kvůli nesportovnímu a nepřijatelnému chování.

Marti při absenci hvězd Federera a Wawrinky cítil, že má šanci na daviscupovou premiéru. V této sezoně hraje challengery a turnaje Futures a ze sedmi jen jeden vyhrál. Lüthi proto dal přednost Lammerovi a Laaksonenovi. "Nebylo to rozhodnutí proti Yannovi. Dneska budeme potřebovat na kurtu hlavně zkušenosti," řekl kapitán, jehož tým je v Belgii jasným outsiderem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud