Jonáš Bartoš
14. listopadu 2015 • 17:40

Cítila jsem se trapně, přiznala Kvitová. Pak Rusku zničila

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ukázala obě tváře. První set se na chybující Petru Kvitovou skoro nedalo koukat, čehož velmi dobře hrající Ruska Pavljučenkovová využila. Následující momenty první finálové partie proti Rusku ale česká jednička proměnila v exhibici. Česká lvice po setech 2:6, 6:1 a 6:1 smetla Pavljučenkovovou a rozbouřila vyprodanou O2 arenu. 



Kvitová si ve Fed Cupu udržuje luxusní bilanci. Proti Pavljučenkovové si zapsala své 26. vítězství, v hale má skóre 24:3.

První set se ale na její raketu drala nervozita. Kvitová příliš kazila, nechala vyniknout ruskou soupeřku. V hale to jen šumělo, lidé stále nervózněji sledovali tabuli se skóre, kde Pavljučenkovové naskakoval jeden game za druhým. Rychlá prohra 2:6 jen podtrhla trápení české tenistky.

Petra Kvitová na returnu proti PavljučenkovéFoto Pavel Mazáč (Sport)
„Cítila jsem se první set divně. Přišlo přes deset tisíc lidí (12 910 diváků, vyprodáno), vidí Kvitovou, jak kazí každý druhý míč, ještě k tomu vždycky ten jednodušší. Připadala jsem si trošku trapně, bylo mi to líto. Pak to bylo o tom se do toho víc dostat, trošku vydržet ve výměnách,“ komentovala nepovedený vstup do utkání.

Jenže Kvitová se ve fedcupových bitvách vyžívá. Od druhého setu najednou přepnula na jiný mód a předváděla neskutečné věci. Téměř zmizely chyby, naopak sázela jeden winner za druhým. „Petra se hodně zlepšila, ve druhém setu hrála mnohem lépe. Skvěle servírovala, vycházela jí její hra. Naopak já jsem šla dolů, nic mi nešlo,“ uznala poražená ruská dvojka.

Kvitovou hnalo publikum

Kvitové pomohla obří podpora domácího publika, z nějž pokaždé bere vydatnou dávku energie. „Diváci sehráli svou roli, tak jako vždycky, bez nich je to o dost těžší. Za stavu 2:5 v prvním setu jsem se začala cítit trošku lépe, ten pocit se dál stupňoval. Lavička také fandila pořádně, o to víc hráčku motivují,“ pochvalovala si domácí kulisu.

Slavnostní zahájení finálového utkání.Foto Pavel Mazáč (Sport)
Některé tenistky může velké očekávání vlastních fanoušků semlít, u Kvitové je to naopak. Když odbourala prvotní nervozitu, rozjela se k parádnímu výkonu. „To nemá chybu,“ zakřičel výstižně do ticha v hale jeden z fanoušků během třetího setu, kdy atmosféra gradovala.

Od druhého setu hrála Kvitová jako skutečná wimbledonská šampionka. Svou soupeřku usadila do role komparzistky a po rychlém průběhu ovládla oba sety. „Když vidíte na tabuli 1:6, 1:5, říkáte si, že na tom kurtu ani nechcete být. Takový pocit jsem měla já, možná to byla chyba,“ uznala Pavljučenkovová.

„Cítila jsem se čím dál lépe fyzicky i psychicky, potřebovala jsem se chytnout na začátku druhého setu. Šlo to hladce a přeneslo se to i do třetího. Myslím, že ona (Pavljučenkovová) pak odpadla,“ hodnotila spokojená Kvitová, která do české šatny přinesla důležitý první bod. Následně ale srovnala skóre Maria Šarapovová, když ve dvou stech zdolala Karolínu Plíškovou.

Petra Kvitová na podání
Petra Kvitová na podání

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud