8. února 2016 • 12:15

Rumunský kolaps. Do klíčové čtyřhry postavili omylem jiné hráčky!

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to bitva se vším všudy. České tenistky bojovaly ve čtvrtfinále Fed Cupu s domácími Rumunkami o každý míč. Po čtyřech dvouhrách byl především díky Karolíně Plíškové stav utkání 2:2. O vítězi měla rozhodnout závěrečná čtyřhra. Klíčový moment utkání se však možná odehrál jinde než na tenisovém kurtu.



Do zápasu o všechno nastoupila za český tým osvědčená dvojice z loňského finálového klání proti Ruskám Karolína Plíšková , Barbora Strýcová, za domácí Rumunky překvapivě nesehraná a málo známá dvojice Andreea Mituová, Raluca Olaruová.

Zatímco prvně jmenované patří v deblovém žebříčku až 128. příčka a čtyřhry hraje spíše jako doplněk singlové kariéry, její brzy sedmadvacetiletá parťačka se pro změnu věnuje výhradně čtyřhrám, kde je na 45. místě.

V záloze přitom byla připravená Monica Niculescuová, která v sobotu zničila Petru Kvitovou a o den později do posledního míče trápila i Karolínu Plíškovou. Navíc Rumunka, hrající čopovaný forhend, má na svém kontě i pět titulů právě ze čtyřher.

České tenistky Barbora Strýcová (vpravo) a Karolína Plíšková rozhodly o výhře v Rumunsku.Foto Česká sportovní / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Právě neortodoxním stylem hrající Niculescuová měla být hlavním trumfem rumunského deblu, kterým měl domácím zaručit osmou výhru ve Fed Cupu v řadě.

Za nenasazením svých nejlepších však nestojí, jak by se mohlo zdát, únava Niculescuové, ale mnohem pravděpodobněji neznalost pravidel nehrající kapitánky domácího týmu Aliny Cercelové-Tecsorové.

Domácí tým totiž po čtvrté dvouhře, kdy Plíšková vyrovnala stav utkání na 2:2, oznámil do deblu už avizovaný pár Mituová, Olaruová s úmyslem později sestavu změnit, jak se to běžně dělá.

Karolína Plíšková a Barbora Strýcová rozhodly o výhře českého týmu v Rumunsku v utkání Fed CupuFoto Česká sportovní / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Nehrající kapitánka rumunského týmu však zažádala o změnu sestavy s tím, že nastoupí právě Niculescuová, pozdě. Za domácí tým tak musela hrát původně avizovaná dvojice.

Nehrající kapitán českého týmu Petr Pála se podobného přešlapu nedopustil, původně nahlášenou dvojici Strýcová, Allertová změnil na osvědčený debl, který dovedl český tým loni v listopadu k zisku dalšího fedcupového titulu proti Rusku, na dvojici Plíšková, Strýcová.

Do boje tak musel za Rumunsko vyrazit nesehraný pár Mituová, Olaruová, který na českou dvojici od začátku neměl a po hodině a šestnácti minutách prohrál hladce 2:6, 3:6.

Do semifinále tak postupují české tenistky, které si v dubnu zahrají o finálovou účast proti Švýcarsku.

Vítězná porada. Karolína Plíšková (vlevo) se radí s Barborou Strýcovou, jak vyzrát ve Fed Cupu na rumunské soupeřky.
Vítězná porada. Karolína Plíšková (vlevo) se radí s Barborou Strýcovou, jak vyzrát ve Fed Cupu na rumunské soupeřky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud