Pavel Novotný
23. května 2016 • 04:56

Rozplakala Plíškovou i Strýcovou. Zastaví švýcarský přízrak Šafářová?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tuhle Švýcarku snad nejde zapomenout. Jméno Viktorije Golubicové se bude Karolíně Plíškové s Barborou Strýcovou ještě dlouho zjevovat ve snu. Čtyřiadvacetiletá tenistka se totiž v semifinále letošního Fed Cupu málem postarala o to, že české tenistky jely domů s nečekanou porážkou. Teď bude rodačce z Curychu čelit ve druhém kole French Open další Češka – Lucie Šafářová.



Měla to být v dubnovém semifinálovém fedcupovém klání se Švýcarskem jasná záležitost. Tedy především po úvodní drtivé výhře Barbory Strýcové nad domácí jedničkou Timeaou Baczinskou. Do druhé dvouhry totiž proti české jedničce Karolíně Plíškové nastoupila za zraněnou Belindu Benčičovou 130. hráčka světa Viktorija Golubicová. Jasný druhý bod pro Česko. Tak zněly papírové předpoklady.

Omyl. Bez zábran hrající Golubicová šokovala českou hvězdou a vyhrála po setech 3:6, 6:4. 6:4. A Plíšková šokující porážku oplakala. "Nečekala jsem, že prohraju. Měla jsem to dobře rozehraný. Přesto jsem do posledního míčku věřila, že můžu vyhrát, a snažila jsem se hrát, ale bohužel," řekla se slzami v očích.

VIDEO: Viktorija Golubicová - Karolína Plíšková

 

Životní víkend Švýcarky však neskončil. Domácí „náhradnice“ si vyhlédla další oběť. Poté, co Plíšková poslala po vítězství na Baczinskou český tým znovu do vedení, si vyznavačka kung-fu podala i Barboru Strýcovou, kterou zničila ve třetím setu 6:1 a poslala zápas do rozhodující čtyřhry.

I plzeňská rodačka končila zápas se slzami v očích. „Klobouk dolů před ní. Pomáhali jí i diváci, kteří byli neuvěřitelní. Teda pro ni, pro mě to bylo psychicky náročný. Ve třetím setu už jsem neměla co hrát. Na co sáhla, to jí tam spadlo. Přišlo mi, že může zavřít oči a stejně míček zabije. Klobouk dolů.“

Řádění Švýcarky tak ukončila až čtyřhra, ve které nestačila spolu s Martinou Hingisovou na pár Karolína Plíšková, Lucie Hradecká .

VIDEO: Hingisová, Golubicová - Plíšková, Hradecká

A jak si teniska se srbskými kořeny vedla od té doby? Českým divákům se připomněla na turnaji ve Stromovce, kde skončila v prvním kole na 423. hráčce světa Viktorii Kuzmové, poté si zahrála turnaj ITF ve Francii, kde prošla do čtvrtfinále. Všechny její soupeřky však hájí místa ve čtvrté stovce žebříčku.

Vyznavačce bojových umění se povedla až kvalifikace na French Open. V prvním kole porazila 200. tenistku světa Nizozemku Krajicekovou, ve druhém Češku Terezu Smitkovou a v závěrečném kole Rumunku Mituovou, na které skončila loni na French Open Karolína Plíšková.

Tím však v Paříži neskončila. Čtvrtou obětí nevyzpytatelné tenistky se stala v prvním kole hlavní soutěže Američanka Alison Riskeová, která podlehla ve třech setech 2:6, 6:1 a 2:6.

Zastaví noční můru českých tenistek Lucie Šafářová ?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud