Pavel Novotný
11. září 2012 • 17:00

Lendl se smál, ale jen chvíli, pak už jen nadával, přiznal po finále Murray

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trápil se a trápil. Grandslamová finále byla pro Andy Murrayho prokletá. Co na tom, že byl už druhým hráčem světa, když mu ve sbírce chyběla trofej nejcennější. Podobnou peripetií si prošla i bývalá světová jednička Caroline Wozniacká. Soužení hrdého Skota je však u konce. Lvím podílem k tomu přispěl i legendární Ivan Lendl.



Moc lidí nápadu Andy Murrayho na spolupráci s ostravským rodákem nevěřilo. Lendl byl v médiích často označován jako muž, jehož zájem je už dávno soustředěn na golf.

Po pondělním vítězném finále proti Djokovičovi je však osminásobný grandslamový vítěz oslavován podobně, jako jeho svěřenec.

Nutno říct, že Murray si nemohl vybrat lépe. Vždyť kdo jiný, než Lendl, se mohl vcítit do pocitů Andyho než muž, který stejně jako jeho dnešní svěřenec prohrál před svým prvním grandslamovým vítězstvím čtyři finálová klání? Tedy přesně tolik, jako současný třetí hráč světa.

"Byly chvíle, kdy jsem si říkal, že se mi to snad už nikdy nepovede, že prostě grandslam nevyhraju. Jsem šťastný, že to není pravda, radoval se po finále pětadvacetiletý tenista.

Po utkání se usmíval i obvykle zamračený Ivan Lendl.Foto ČTK/AP

A co na slavný triumf svého svěřence říkal jeho kouč? Slov nebylo třeba. Už samotný lehký náznak úsměvu je u muže, u kterého byste podobné "emoce" nehledaly, více než dost.

"Ivan mě v šatně objal a řekl, že je na mě hrdý. Usmíval se, ale to mu nevydrželo moc dlouho. Někdo mě v šatně polil záda šampaňským, a pocákal i Ivana. A bylo po radosti, pak už jen nadával," smál se po utkání spokojený Murray.

Rodák z Dunblane si důležitost české legendy pro svojí hru dobře uvědomuje.

"Nedokážu v procentech vyjádřit, jak velký podíl na můj výkon má. Ale strašně moc mi pomohl. Hodně jsem se od něj naučil, ta spolupráce mě bavila. Není moc takových, kteří by toho za svojí kariéru tolik vyhráli a přitom se věnovali koučování," pěje chvály na osminásobného grandslamového vítěze Murray.

Oba finalisté a jejich trofeje.
Oba finalisté a jejich trofeje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud