7. září 2016 • 07:17

Kulatých deset. Djokovič na US Open znovu postoupil do semifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Srbský tenista Novak Djokovič postoupil podesáté v řadě do semifinále grandslamového US Open. První hráč světa přešel ve čtvrtfinále přes Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu, který mu vzdal za stavu 6:3 a 6:2.



Druhou semifinalistkou dvouhry žen se stala Dánka Caroline Wozniacká. I bývalá světová jednička měla čtvrtfinálový duel usnadněný, jelikož Anastasija Sevastovová si v první hře podvrkla kotník. Wozniacká porazila Lotyšku jasně 6:0 a 6:2.

Obhájce titulu Djokovič se v boji o finále utká s Francouzem Gaëlem Monfilsem, Wozniackou čeká druhá hráčka světa Angelique Kerberová z Německa.

Djokovič prožívá v New Yorku zvláštní turnaj. Z pěti zápasů odehrál celé jen dva. Ve druhém kole proti němu nenastoupil Jiří Veselý a ve třetím mu v úvodním setu vzdal Rus Michail Južnyj. "Jsem v semifinále, a to se počítá, ale je fakt, že to je docela unikátní. Ještě jsem nezažil, abych měl cestou do semifinále tři skreče," řekl Djokovič.

S Tsongou hrál 83 minut. Prvních pět her slibovalo vyrovnanou bitvu, ale v šesté udělal Francouz tři dvojchyby, přišel o servis a Djokovič začal dominovat. Na konci druhé sady si Tsonga nechal ošetřit koleno a po ztrátě setu z duelu odstoupil.

"Známe se s Jo dlouho, vyrůstali jsme spolu od juniorů. Vím, že je velký bojovník, miluje velké zápasy a tohle si určitě nepřál," řekl Djokovič na kurtu.

"Když jsem pocítil bolest v koleni, věděl jsem, že je konec," řekl Tsonga, který měl s koleny problémy už v minulosti. "Když mám kolena v pořádku, tak je těžké držet s nejlepšími krok, a když ne, tak se nedá ze stavu 0:2 zápas otočit," řekl.

Sevastová si zranila pravý kotník. "Ovlivnilo to pak můj výkon, ale nemám ve zvyku zápasy vzdávat a bojovala jsem dál," řekla 48. hráčka světa Sevastovová.

Dánka dokázala horšího pohybu soupeřky využít a rozdělovala míče do stran. "Měla jsem zvrklý kotník několikrát, takže mi jí bylo líto. Ale vstala a já věděla, že když může chodit a nohu zatěžovat, bude se do úderů víc opírat. Proto jsem byla extra soustředěná. Dobře jsem podávala a nutila ji běhat," řekla Wozniacká, která hrála na US Open semifinále už v letech 2010 a 2011 a v letech 2009 a 2014 si zahrála i finále.

Tenisový grandslamový turnaj US Open:

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Djokovič (1-Srb.) - Tsonga (9-Fr.) 6:3, 6:2 skreč.

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Wozniacká (Dán.) - Sevastovová (Lot.) 6:0, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud