11. září 2017 • 06:54

Král Nadal vyrovnal Lendla a děkoval z auta: Neuvěřitelné! Smekl i soupeř

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen dvě a půl hodiny se mohl natřískaný centrkurt ve Flushing Meadow kochat finálovým soubojem mužské části pavouka letošního US Open. Rafael Nadal přehrál Jihoafričana Kevina Andersona hladce 6:3, 6:3 a 6:4 a získal svůj třetí titul z New Yorku a šestnáctý grandslamový celkově. Euforii z výhry prožíval španělský tenista hned na kurtu i při cestě zpět na hotel.



"Je neuvěřitelné, co jsem letos po zraněních dokázal. Od Austrálie hraju skvěle a teď jsem vyhrál tady v New Yorku, což mi dodává ještě více energie,“ hlásil dojatý Nadal hned při vyhlášení ještě na dvorci.

Nadal letošním vavřínem v New Yorku navázal na vítězství z let 2010 a 2013 a třetím titulem z US Open v open éře vyrovnal Ivana Lendla. Po pěti triumfech mají Američané Jimmy Connors s Petem Samprasem a Švýcar Roger Federer. Zároveň také počtvrté v kariéře ovládl v jedné sezoně alespoň dva grandslamy, před US Open letos kraloval i na pařížské antuce.

Šestnáctým grandslamovým vavřínem v kariéře potvrdil Španěl druhé místo v tabulkách mezi muži. "A to je dost, ne? Je to pozoruhodná část tenisové historie. Znamená to, že pro ostatní bylo hodně těžké v téhle éře něco vyhrát," řekl Nadal.

Lepší než "Rafa" je pouze devatenáctinásobný šampion Federer. „Jsem strašně šťastný, opravdu neuvěřitelně. Děkuji za tuhle životní příležitost," dojímal se Nadal, který v zápase s Andersonem prožil jednu velkou derniéru. 31letý rodák z Mallorky vyhrál svůj poslední velký titul pod dohledem strýce a trenéra Toniho Nadala, který provází odmalička každý jeho tenisový krok.

"Nejde mu dostatečně poděkovat ze vše, co pro mě udělal. Bez něj bych možná ani nikdy nehrál tenis. Od prvních úderů mě hnal a motivoval do celé kariéry. Díky němu jsem se stával silnější. Je to jedna z nejdůležitějších osob v mém životě," děkoval velký fanoušek Realu Madrid.

Ve slovech díků pokračoval Nadal i cestou na hotel, kdy v turnajovém automobilu nahrál video pro své fanoušky.

 

"Ahoj fanoušci, zrovna jsem na cestě na večeři a na oslavu. Moc děkuju za vaši podporu, byl to dnes pro mě úžasný den plný emocí a jsem strašně rád, že mám teď u sebe trofej pro vítěze US Open. Je těžké popsat všechny pocity, které cítím, ale každopádně moc děkuji," hlásí v twitterovém videu první hráč světa, kterému gratuloval i jeho finálový sok.

"Jsme stejně staří, ale sleduju tě celou kariéru a jsi jedním z nejlepších vyslanců tenisu," smekl Anderson. "Já mám za sebou výjimečné dva týdny zakončené prvním grandslamovým finále, za což jsem po zraněních vděčný. Takovýhle výsledek finále jsem si sice nepřál, ale bojoval jsem a budu dál, abych se vrátil," dodal.

Přehled nejúspěšnějších tenistů podle počtu titulů z dvouhry na grandslamových turnajích:

Jméno Země Australian Open French Open Wimbledon US Open Celkem
Roger Federer Švýcarsko 5 1 8 5 19
Rafael Nadal Španělsko 1 10 2 3 16
Pete Sampras USA 2 - 7 5 14
Roy Emerson Austrálie 6 2 2 2 12
Novak Djokovič Srbsko 6 1 3 2 12
Rod Laver Austrálie 3 2 4 2 11
Björn Borg Švédsko - 6 5 - 11
Bill Tilden USA - - 3 7 10

Rafael Nadal slaví šestnáctý grandslamový titul
Rafael Nadal slaví šestnáctý grandslamový titul

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud