23. ledna 2012 • 11:45

"Špatný člověk" Berdych utekl na pláž a zbrojí na Nadala

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
14
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | V prvním kole vyřídil Španěla Ramose, ve druhém Belgičana Rochuse, ve třetím Jihoafričana Andersona a naposledy si poradil s dalším Španělem Almagrem. Tomu na rozloučenou s turnajem navíc k nelibosti domácího publika nepodal po utkání ani ruku. Opravdu hodně toho Tomáš Berdych na probíhajícím Australian Open stihl. Není proto divu, že potřebuje trošku té pauzy. K tomu australské prosluněné pláže přímo vybízejí.



Ohlušující pískot a bučení od domácího publika schytal po vítězném osmifinálovém utkání se  Španělem Almagrem Tomáš Berdych.

Důvodem k takovému jednání fanoušků byl fakt, že český tenista nepodal po utkání svému soupeři ruku poté, co ho podle jeho mínění Španěl úmyslně zasáhl tvrdým forhendem na síti.

„Asi každý, kdo hrál někdy tenis, ví, že kurt je pěkně velký a vždycky máte prostor, kam uklidit balónek. A ne, že se člověka, který je od vás tři čtyři metry, pokusíte trefit do tváře. Naštěstí jsem stihnul trochu uhnout a trefil mě jen do ruky. Tohle by se přeci nemělo stávat,“ zuřil po utkání Čech.

VIDEO: Almagro nastřelil Berdycha do lokte

Problém je, že nevoli soupeřů či diváků si proti sobě šestadvacetiletý tenista poštval již několikrát. Své by o současném sedmém hráči světa mohl vyprávět třeba francouzský tenista Fabrice Santoro.

"Bývá arogantní, urážlivý, nafoukaný. Nepozdraví vás, natož aby se usmál. Možná to mají Češi v povaze, ještě že jich není v elitní desítce víc," pustil se do Berdycha ale i do českého národa v roce 2006 Francouz.

Do Čecha se navezl v roce 2006 i rozbíječ raket Marat Safin. „Když prohráváš, tak se chovej jako chlap a prohraj jako chlap. Není možné, aby hráč, který se nechá ošetřit, začal lépe běhat a střílet vítězné údery,“ tvrdil Rus.

Berdych si vyzkoušel i plážový tenisFoto Australian Open/Solomon
Ve stejném roce si wimbledonský finalista znepřátelil snad celé Španělsko v čele se současnou světovou dvojkou Rafaelem Nadalem, když ve čtvrtfinále turnaje v Madridu porazil domácí superstar ve dvou setech.

Na tom by ještě nebylo nic špatného, kdyby si po proměněném mečbolu nepřiložil provokativně prst k ústům, aby utišil rozjeté a zklamaná domácí fandy. "Je to špatný člověk," prohlásit tehdy o Berdychovi Nadal.

Mimochodem, bylo to druhé ze tří vítězství, která český tenista proti antukovému králi získal. Ve vzájemných soubojích má Čech prudce negativní bilanci 3:10. A teď se s rodákem z Malorky utká znovu.

"Když jsem tady viděl Rafu hrát, tak formu tu vážně má. Hraje výborně, neprohrál ještě ani set, zatím byly jeho zápasy jednoznačné. Uvidíme, třeba ho ještě nikdo pořádně neotestoval. Tak se o to pokusím," věří si Berdych.

A síly na favorita sbírá na australských plážích, kde si užívá horkých slunečních paprsků ve vlnách oceánu. Ani tady však český reprezentant na svůj sport zcela zapomenout nedokáže. Pár úderů plážového tenisu nikdy nemůže uškodit...

Odpočinek bude Berdych určitě potřebovat. V cestě do semifinále totiž proti němu stojí nejen světová dvojka, ale s velkou pravděpodobností i australské publikum.

VZÁJEMNÁ BILANCE
Rafael Nadal Tomáš Berdych
25 věk 26
2 na žebříčku 7
10 vzájemné zápasy 3
185 cm / 85 kg výška/váha 196 cm / 91 kg
46 turnajové tituly 6


V Austrálii panuje nádherné počasí
V Austrálii panuje nádherné počasí

Vstoupit do diskuse
14
Články odjinud


Články odjinud