21. února 2013 • 13:42

Shoř v pekle, psali fanoušci tenistce. Tak ukončila kariéru

Autor: Jiří Škuba
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Frustrace a deprese z nevybíravých urážek na sociálních sítích dovedly kanadskou tenistku Rebeccu Marinovou k těžkému rozhodnutí. Končím, oznámila v emotivním projevu. Ve dvaadvaceti letech tak pohřbila slibnou budoucnost, kterou ji mnozí předpovídali. Ale zase si už na internetu nebude muset číst vzkazy typu umři, krávo, prohrála jsi nám peníze.



Rebecca MarinFoto ČTK/APF
„Bylo to těžké rozhodnutí. Ale zároveň nejlepší, které jsem v životě udělala,“ stojí si za svým robustní tenistka. Není divu. Byly dny, kdy se kvůli depresím ani nezvedla z postele.

Její psychický stav pak dorazili bezohlední fanoušci, kteří ji na její twitterový a facebookový účet posílali drsné vzkazy. „Psali mi, že mám umřít, shořet v pekle, že jsem kráva a idiot, že jsem jim prohrála vsazené peníze. A to bylo ještě mírné,“ povzdychla si Marinová. Internetové profily musela smazat, urážky však slýchala dál.

Rodačka z Toronta byla přitom považována za jednu z největších světových nadějí. Nejlepším obdobím její krátké kariéry byl rok 2011, kdy si v Memphisu zahrála finále turnaje WTA a dostala se až na 38. místo komputeru. Jenže pak přišel pád na žebříčku. Únava, deprese, ztráta motivace vyústily v sedmiměsíční pauzu.

Letos se pokusila vrátit, ale nešlo to. „Odcházím, protože už nechci obětovat své štěstí a další oblasti života tenisu,“ dodala.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud