Pavel Novotný
11. dubna 2014 • 15:00

Útok přijde v Paříži! Sesadí Djokovič Nadala z trůnu po French Open?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to jen otázka času. Rafael Nadal se musí dívat přes rameno a očekávat, kdy to přijde. Protože na svoji šanci čeká Novak Djokovič a má jediný cíl. Sundat Španěla z místa světové jedničky a sám se tak znovu vrátit na trůn vyhrazený pro nejlepšího hráče planety.



Pořádný hon chystá na rodáka z Mallorky Novak Djokovič. A má velkou šanci, že bude úspěšný. Úřadující světová jednička tak má prozatím jen jednu jistotu. A to, že bude vládnout tenisovému světu ještě minimálně příští týden. Ale co přijde potom?

Na nadcházejícím turnaji v Monte Carlu může zůstat Rafa se svým náskokem více než dvou tisíc bodů ještě v klidu. Djokovič zde totiž bude obhajovat titul, ve finále zde v loni porazil právě odvěkého rivala Nadala 6:2, 7:6.

Už jinak to může být v polovině května na turnaji v Madridu, ale hlavní atak plánuje Djoker na blížící se Roland Garros. Nezničitelný Mallorčan zde bude hájit svoji pevnost proti dalšímu z řady útoků.

Doteď se pařížské hradby hájené sedmadvacetiletým Španělem podařilo během devíti nájezdů zdolat v roce 2009 jen Robinu Söderlingovi. A to je prozatím vše.

Teď však pevné zdi Nadalova království hodlá prorazit právě Srb, a pokud zde zvítězí, může svého o rok staršího rivala právě po French Open na trůnu pro nejlepšího tenistu vystřídat. Mimochodem, Djokovič před rokem skončil v semifinále právě na raketě současné světové jedničky.

VIDEO: Na loňském French Open vládl Nadal. Co letos?

Senzační Nadalovo období

Během nadcházejících osmi týdnů antukové části sezony bude Nadal od pondělí do konce Roland Garros obhajovat přes 5 100 bodů, Djokovič necelých 1200. Rafa v tomto období vyhrál loni turnaje v Barceloně, Madridu, Římě a právě Roland Garros, Djokovičovi se kromě vítězství v Monte Carlu a zmíněného semifinále z French Open moc nedařilo.

V Madridu vypadl ve druhém kole, v Římě ve čtvrtfinále. Potvrzovat tedy bude muset jen necelých 2000 bodů. Rozdíl je zde tedy více než tři tisíce bodů a to může být v boji o tenisového krále klíčové.
 
Nadal je světovou jedničkou s přestávkami již 129 týdnů, tenisovému světu vládne nepřetržitě od 7. října loňského roku, kdy přeskočil právě Djokoviče. Rodák z Bělehradu však vyhrál tři poslední vzájemná utkání, v celkové bilanci ale vede Španěl 22:18.

Body získané v období od 14.4.2013 - 6.6.2013
  TURNAJ BODY
RAFAEL NADAL Monte Carlo (finále) 600 bodů
  Barcelona (vítěz) 500 bodů
  Madrid (vítěz) 1 000 bodů
  Řím (vítěz) 1 000 bodů
  Roland Garros (vítěz) 2 000 bodů
  CELKEM 5 100
     
NOVAK DJOKOVIČ Monte Carlo (vítěz) 1 000 bodů
  Madrid (2. kolo) 10 bodů
  Řím (čtvrtfinále) 180 bodů
  Roland Garros (semifinále) 720 bodů
  CELKEM 1 910
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud