Pavel Novotný
22. října 2015 • 18:45

Rok návratu hvězdy Nicole Vaidišové: 11 turnajů jako na houpačce!

Vstoupit do diskuse
0
  • Vaidišová si poradila i s horkým počasíVaidišová si poradila i s horkým počasíFOTO: Jaroslav Legner (Sport)

    1. března 2010. To je datum, kdy se Nicole Vaidišová naposledy objevila na kurtu jako profesionální hráčka. Na turnaji v Hammondu prohrála v té době s 484. tenistkou světa Heather Watsonovou v prvním kole. Poté demotivovaná rodačka z Norimberka ohlásila konec kariéry. 

    16.9.2014 se však na kurty vrátila a zahájila svůj pokus o comeback mezi elitu. "Do konce roku by mohla být v TOP 100," věštil letos v březnu její kouč a nevlastní otec v jednom Aleš Kodat. Jak se jí tuto předpověď dařilo plnit?

    Začala úplně z nuly. Své první údery obnovené kariéry hrála na kurtech, kde si o sběračích míčků mohla nechat zdát. V roce 2014 si vyzkoušela čtyři turnaje a nevedla si špatně. Jejím největším skalpem bylo drtivé vítězství v Las Vegas nad 135. hráčkou světa Veronicou Cepedeovou. 

    Pravý test čekal na bývalou světovou sedmičku v sezoně letošní, kterou Vaidišová kvůli problémům se zraněnou nohou před několika dny ukončila. Jak se jí v ní vedlo?

  • Plantation (1. kolo)

    První zápas letošní sezony Nicole Vaidišové nevyšel. Na turnaji v americkém Plantationu podlehla po nervózním výkonu Maďarce Anně Bondarové, až 653. hráčce planety, 5:7, 6:3 a 1:6.

    Vaidišová při volejiFoto Jaroslav Legner (Sport)

     

  • Daytona Beach (osmifinále)

    Stále ještě v lednu si Nicole vyrazila do americké Daytona Beach, kde byla výrazně úspěšnější. Došla až do třetího kola kvalifikace, kde padla s Ruskou Viklyantseovou, 428. tenistkou žebříčku.

    Bývalá sedmá hráčka světového žebříčku porazila v Mexiku ve třetím kole kvalifikace Arinu RodionovovouFoto Profimedia.cz

  • Sunrise (osmifinále)

    Nabitý první měsíc roku 2015 završila dvojnásobná grandslamová semifinalistka v Sunrise, kde také přešla v kvalifikačním pavouku přes dvě soupeřky a skončila opět těsně před branami hlavní soutěže.

    Vaidišová na returnuFoto Jaroslav Legner (Sport)

  • Midland (semifinále)

     

    Asi nejlepší turnaj sezony sehrála šestadvacetiletá Češka v únoru v Midlandu. Včetně tří zápasů v kvalifikaci porazila celkem šest soupeřek, než se zastavila v semifinále na 148. hráčce světa Tatjaně Mariaové z Německa.

    Nicole Vaidišová má za sebou vítězný návrat k tenisuFoto Profimedia.cz

  • Monterrey (2. kolo)

    Formu si Vaidišová přivezla i do Monterrey. A tady se také poprvé po svém návratu potkala s tenistkou z absolutní světové špičky. Postupně vyřadila v kvalifikačních bojích tři hráčky v čele s Lucií Hradeckou, aby skončila v prvním kole hlavní soutěže na v té době šesté hráčce světa Aně Ivanovičové (1:6, 6:7).

    "Nicola hrála jako tenistka z první světové dvacítky, předvedla parádní výkon," vysekl Vaidišové poklonu kouč Lucie Hradecké Jiří Fencl poté, co jeho svěřenkyně s bývalou českou jedničkou prohrála. 

    Nicole VaidišováFoto Jaroslav Legner (Sport)

  • Miami (2. kolo)

    Největší turnaj Nicoly Vaidišové se díky divoké karty od pořadatelů odehrál v Miami, a i když zde Češka zakončila svoje působení hned na druhé soupeřce, ostudu rozhodně neudělala.

    V prvním kole porazila hráčku z TOP 100 Maďarku Timeu Babosovou, ve druhém skončila na světové trojce Simoně Halepové, které podlehla po setech 4:6, 6:2, 1:6.

    Nicole Vaidišová se vrací zpátky k tenisuFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Montpellier (2. kolo)

    Na turnaji ve francouzském Montpellier sice zdolala Vaidišová dvě hráčky, s výsledkem však tak moc spokojená být nemohla. Kvalifikační skalpy 1153. a 325. hráček světa a konec na 355. tenistce žebříčku Rusce Viklyantseové žádným důvodem k spokojenosti nebyl.

    Nicole VaidišováFoto Jaroslav Legner (Sport)

  • Budapešť (1. kolo)

    V hlavním městě Maďarska skončila exmanželka Radka Štěpánka hned v prvním kole kvalifikace, když podlehla Japonce Ozakiové, 135. tenistce 5:7, 1:6.

    Nicole Vaidišová se po dlouhé pauze vrací na kurtyFoto Pavel Mazáč Sport

  • Rokietnica (čtvrtfinále)

    V polské Rokietnici poprvé po návratu zastavila Vaidišovou její krajanka. Ve třetím kole byla nad její síly Martina Borecká, která však okupuje pozice až v páté stovce.

    Vaidišovou trápil především bekhendFoto Jaroslav Legner (Sport)

  • Praha (čtvrtfinále)

    Největší pozornost fanoušků na sebe Nicole Vaidišová strhla na srpnovém pražském turnaji na Štvanici. V prvním kole si poradila s Bulharkou Kostovaovou dvakrát 6:4, příznivce nezklamala ani ve druhém zápase proti Španělce Pousové, které nadělila v rozhodujícím třetím setu kanára. Konečnou vystavila Vaidišové až v osmifinále Španělka Torróová, která vyhrála ve dvou setech 7:5, 6:1.

    Nicole Vaidišová vstupuje na centrální dvorecFoto Jaroslav Legner (Sport)

  • Soul (kvalifikace)

    Poslední turnaj letošního roku se pro Nicole Vaidišovou odehrál v Soulu, kde však skončila už v prvním kvalifikačním kole na Japonce Miyamuraové, která je v páté stovce světa. Poté se tenistka rozhodla doléčit problémy s poraněnou nohou a ukončila sezonu.

    Letošní rok na Nicole Vaidišová odehrála 31 zápasů, v jedenácti z nich odcházela z kurtu jako poražená. K vytoužené první stovce to má zatím daleko, v současné době jí patří 248. příčka.  Na Prize Money si vydělala necelých třicet tisíc dolarů (asi 740 tisíc korun). 

    Vaidišová si poradila i s horkým počasíFoto Jaroslav Legner (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud