9. listopadu 2015 • 12:47

Veselý mění kouče, českou dvojku povede bývalý kouč Berdycha Krupa

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistu Jiřího Veselého bude trénovat Tomáš Krupa, bývalý dlouholetý kouč Tomáše Berdycha. Informoval o tom server tennis-arena.cz. Krupa v minulosti připravoval také Radka Štěpánka a v letošní sezoně spolupracoval s Barborou Strýcovou.
"Myslím, že jsem doma nemohl najít lepšího trenéra. Výsledky jeho hráčů mluví za vše," řekl Veselý.



Dvaadvacetiletý tenista v letošní sezoně trénoval pod vedením Slováka Ladislava Simona. V lednu Veselý vyhrál v Aucklandu poprvé turnaj ATP, v dubnu se probojoval do finále v Bukurešti a dostal se na 35. místo ve světovém žebříčku. Momentálně mu patří 41. příčka.

Doufá, že dosáhne podobných výsledků jako bývalí Krupovi svěřenci. "Vím, že to nebude hned, ale mám svoje sny a cíle a chci udělat maximum pro to, abych si je splnil. Proto jsem ho angažoval. Věřím, že mi může dát informace, které ze mě udělají lepšího hráče," uvedl Veselý, jehož snem je umístění v první desítce světového žebříčku.

"Vím, že je (Krupa) trošku autoritativní, ale určitě taky vnímá, jak se hráč cítí nebo jestli ho něco trápí, a nejede si pořád dál to své. Na druhou stranu: na mě je někdy pravítko potřeba. Věřím, že si sedneme a pomůže mi," řekl Veselý, který zahájí příští sezonu v lednu na Hopmanově poháru v Perthu ve dvojici s Lucií Šafářovou.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud