9. února 2016 • 10:10

Kvitová je stále bez trenéra: Tátu to bude mrzet, ale jeho nechci

Autor: ČTK, jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisová sezona se zakrátko přesune na arabský poloostrov a Petra Kvitová tam vyrazí bez trenéra. Turnaje v Dubaji a Dauhá zvládne sama, mezistav ale možná vydrží i pro cestu do Ameriky na obří „betonové“ turnaje v Indian Wells a Miami. A to už je doba, která se příliš nepozdává jejímu manažerovi Miroslavu Černoškovi. Kvitová to vysvětluje: „Promyslím to a až to ucítím, tak to ucítím. Jsem ráda za situaci, která teď je. Až mě to trkne, tak mě to trkne.“



Priority má Petra Kvitová srovnané jasně: ráda by spolupracovala s českým trenérem, na výběr nespěchá a dovede si představit, že by si i delší čas vystačila pouze ve dvojici s kondičním trenérem Davidem Vydrou.

Dva týdny po konci s Davidem Kotyzou není na obzoru je výběr nového trenéra stále ve stejném bodu. „Sem tam jsem na turnaj jela sama. Je asi dobrý čas zajet zase někam na turnaj sama,“ řekla a připomněla rok 2013, kdy bez Kotyzy získala titul v Dubaji.

Je možné, že bez trenéra stráví delší čas. Klidně by tak mohla odehrát třeba i sezonu. „Těžko říct. Neříkám, že bych si to nedovedla představit, asi nějakou dobu takhle fungovat budu.“

Otce za trenéra nechce

S hledáním nového trenéra prý nepospíchá. „Nechtěla bych zmiňovat datum. Není to tak, že bych to řekla do měsíce. Promyslím to a až to ucítím, tak to ucítím. Jsem ráda za situaci, která teď je. Pomůže mi to psychicky a urovnat si v hlavě, co všechno bude. Extra nad tím nepřemýšlím. Až mě to trkne, tak mě to trkne,“ pravila.

Petra Kvitová v boji o postup do semifinále Fed Cupu prohrála v Rumunsku i svůj druhý zápasFoto Česká sportovní / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Jisté je, že nezvažuje návrat ke svému otci Jiřímu, který ji vedl do šestnácti let a dal jí úderové základy. „Asi to bude tátu mrzet, ale ne,“ říká.

Dvojnásobné vítězce Wimbledonu je jasné, že nebude jednoduché někoho najít.

„Tím, že jsem povahově, jaká jsem, tak potřebuju člověka, který mi sedne i lidsky a v tom jsem asi trochu vybíravá, bohužel. A zároveň, aby byl dobrý trenér, takže to není lehký.“

Už před fedcupovým zápasem využívala v Prostějově na trénink při sparingu muže a stejně to plánuje dělat dál. Na turnajích se bude domlouvat s ostatními hráčkami. „S Angie (Kerberovou), s Agou (Radwaňskou), s Češkami,“ zmínila.

Když bude na cestách potřebovat zvednout náladu, v první řadě zavolá příteli Radku Meidlovi. „Podporu v životě mám Ráďu,“ řekla. „A spoustu věcí budu po telefonu řešit s Davidem Vydrou ohledně kondice, abych byla ready na zápasy. Potom podle pocitů budu trénovat, hrát a možná si zahraju i debla,“ uvedla Petra Kvitová.

Trenéra bych si vzal, aspoň na přechodnou dobu

Momentálně na mě Petra působí dojmem, že nemá jasno, co chce, kam se má dál ubírat. Jestli má mít trenéra nebo ne, jestli se věnovat svému vztahu (s hokejistou Radkem Meidlem), nebo tenisu. Ale potenciál v sobě stále má, nakonec i neděle v Rumunsku ukázala, že tenis hrát umí a umí ho hrát výtečně. Když si teď trochu psychicky odpočine a dá se dohromady…

Pořád jí je ještě ani ne šestadvacet let a může nás ještě mile překvapit. Nesnažím se vysloveně hráčům a hráčkám do těchto věcí (výběr trenéra) motat, ale chci si s ní chvilinku promluvit, protože si myslím, že nemít trenéra teď do Ameriky na velké turnaje (Indian Wells a Miami) není úplně nejšťastnější cesta.

Petra si postavila mantinel tak, že chce českého trenéra. Nejsou tu špatní trenéři, ale někteří jsou zadaní a někteří jí zase nevyhovují z různých důvodů. Alespoň na přechodnou dobu by si někoho měla do Ameriky vzít.

Já bych si určitě někoho s sebou vzal už teď, aby na ni dohlížel a tlačil na ni. Chci se s ní ještě v Prostějově teď potkat. Ale tím neříkám, že ji zvládnu přesvědčit, protože už je ve věku, kdy má na některé věci vyhraněné názory.

Miroslav Černošek, manažer Petry Kvitové

V utkání s Halepovou hrála Kvitová mnohem lépe než o den dříve
V utkání s Halepovou hrála Kvitová mnohem lépe než o den dříve

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud