20. července 2016 • 12:58

Vaidišová končí v 27 letech podruhé kariéru! Těžké rozhodnutí, napsala

Autor: iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednou už s tenisem skončila, teď se Nicole Vaidišová loučí znovu. Bez pochyby už definitině! Česká hráčka to oznámila na Instagramu. „Po měsících a měsících přemýšlení jsem rozhodla skončit s profesionálním tenisem. Bylo to jedno z nejtěžších rozhodnutí mého života,“ oznámila bývalá sedmá nejlepší tenistka světa.



Své rozhodnutí zdůvodnila vzrůstajícími zdravotními potížemi. „Dostalo se to do situace, kdy jsem trávila víc času v nemocnicích, u lékařů a na terapiích, než při hraní sportu, který miluji. Bylo to vyčerpávající a bolestivé pro moje tělo i moji hlavu,“ vysvětlila sedmadvacetiletá Vaidišová .

K tenisu se vrátila po čtyřleté pauze zaviněné operacemi ramena a ztrátou motivace na podzim 2014. Loni absolvovala pět elitních turnajů WTA, jenže velkou část sezony laborovala s kotníkem.

Také letos ji přibrzdilo zraněné zápěstí a problémy s ramenem. Naposledy nastoupila v květnu na turnaji v Györu, kde vzdala zápas ve 2. kole. V aktuálním vydání světového žebříčku figuruje na 427. místě.

Comebacku na kurty však nelituje. "Bylo to jako na horské dráze. Hodně vrcholů a pádů," uvedla. "Moje tenisová kariéra byla vším, jen určitě ne obyčejná. Nelituji žádného rozhodnutí a jsem hrdá, že jsem mohla soupeřit s nejlepšími sportovkyněmi a reprezentovat Českou republiku, zemi, kterou miluji," vzkázala ještě Vaidišová fanouškům.

Nicole Vaidišová
Nicole Vaidišová

 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud