Pavel Novotný
18. listopadu 2016 • 18:10

Co se (zase) děje s Djokovičem? Vůbec nic o tenisu nevíte, seřval sudího

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jablonec - Karviná: Nádherný gól! Fleišman z přímáku propálil Fendricha, 1:2
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na kurtu už opět začíná připomínat predátora, který nemá se svými oběťmi slitování. Zato v chování vůči svému okolí Novak Djokovič dost pokulhává. Na probíhajícím Turnaji mistrů to předvedl už podruhé, když se ve svém třetím utkání ve skupině proti Davidu Goffinovi (6:2, 6:1) pustil do dost ostré výměny názorů jak s hlavním rozhodčím, tak supervisorem zápasu. "Vůbec nerozumíte tenisu," sjela světová dvojka umpirového sudího.



Zatímco po turnaji v Šanghaji v té době ještě světová jednička otevřeně přiznala, že má problémy s motivací a cítí se vyhořelá, na Masters v Londýně už opět se svými soupeři nemá problém. V prvním zápase to poznal Dominic Thiem, ve druhém Milos Raonic a na závěr skupiny náhradník za zraněného Gäela Monfilse David Goffin.

Právě v utkání s belgickým tenistou celkem nepochopitelně neudržel srbský tenista nervy. Už před zápasem měl přitom jistý postup do semifinále a i v samotném utkání měl od prvních míčků jasně navrch.

O to více překvapila jeho reakce za stavu 4:1 v prvním setu, kdy se rodák z Bělehradu chytil jak s umpirovým sudím, tak i se supervisorem zápasu.

Důvodem bylo to, že se Djokovičovi nelíbilo napomínání ze strany rozhodčího za nedodržení pětadvacetisekundového limitu mezi výměnami. "Vůbec nic o tenisu nevíte," křičel Djokovič na sudího Ferguse Murphyho.

Konflikt měl i s novináři

Devětadvacetiletého tenistu naštvalo, že nedostal při prvním přestupku jen upozornění, jak se v takových případech povětšinou děje, ale hned mu bylo uděleno varování.

"Není nic nového, že patřím mezi tenisty, kteří se na servis připravují déle než ostatní. Ale není spravedlivé, že jsem dostal varování hned při prvním přestupku a to jen kvůli pár sekundám," zlobil se po jednoznačném vítězství nad Goffinem po zápase Djokovič.

Dvanáctinásobný grandslamový vítěz se předvedl již po úvodním utkání Turnaje mistrů s Thiemem, kdy ho pro změnu na tiskové konferenci naštvali novináři, kteří mu připomněli moment, kdy napálil po prohraném prvním setu míček směrem k divákům.

Novak Djokovič si zatím na Turnaji mistrů počíná suverénněFoto Reuters

"Jste neuvěřitelní. Co to všeho pořád tak šijete? Vždycky vyšťouráte takové věci... Jsem snad jediný tenista, který na kurtu čas od času ukáže emoce? Co vám na to mám říct? Tohle pro mě opravdu není téma, není to přece poprvé, co jsem něco podobného udělal, o nic nešlo," reagoval podrážděně na dotaz žurnalistů.

A pokračoval. "Ano, mohlo by to mít význam, kdybych někoho z diváků trefil. Ale to také mohlo začít v O2 Areně sněžit, ale to se nestalo," odpálil dotaz na to, zda se nebál postihu od hlavního rozhodčího.

Novak Djokovič se v semifinále Turnaje mistrů potká s japonským tenistou Keiem Nišikorim, který bez ohledu na poslední zápas s Čiličem skončí druhý ve skupině Johna McEnroa za Andy Murraym.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud