Pavel Novotný
14. listopadu 2016 • 19:25

Djokovič se pustil do novinářů: Co do mě furt šijete? Nic se přece nestalo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neprožívá úplně ideální období. Od svého triumfu na Roland Garros, kterým završil kompletní grandslamovou sbírku, hledá Novak Djokovič chuť do tenisu. Před pár dny ho o místo světové jedničky připravil Andy Murray a ani na probíhajícím Turnaji mistrů neměl zrovna ideální start. I když svůj první duel proti Dominiku Thiemovi po počátečních problémech nakonec zvládl, na pozápasové tiskové konferenci už si úplně chladnou hlavu nezachoval.



Měl to být pro dvanáctinásobného grandslamového šampiona ideální soupeř na úvod. Dominic Thiem nepatří na Masters k hráčům, kteří by měli mít větší ambice na postup. Třiadvacetiletý Rakušan však svého soupeře především v prvním setu pořádně trápil a úvodní sadu také nakonec vyhrál po dramatické bitvě v tiebreaku 12:10

Tím však jeho veškeré ambice skončily. V dalších dvou setech už rozjetou srbskou lavinu nezastavil, uhrál dva gamy a připsal si první porážku. Na pozápasové tiskové konferenci však světovou dvojku zaskočili novináři, kteří Djokovičovi připomněli moment po prohrané první sadě, kdy rodák z Bělehradu vztekle napálil míč směrem do hlediště.

VIDEO: Novak Djokovič na tiskové konferenci

"Jste neuvěřitelní. Co to všeho pořád tak šijete? Vždycky vyšťouráte takové věci... Jsem snad jediný tenista, který na kurtu čas od času ukáže emoce? Co vám na to mám říct? Tohle pro mě opravdu není téma, není to přece poprvé, co jsem něco podobného udělal, o nic nešlo," reagoval podrážděně na dotaz žurnalistů.

A pokračoval. "Ano, mohlo by to mít význam, kdybych někoho z diváků trefil. Ale to také mohlo začít v O2 Areně sněžit, ale to se nestalo," odpálil dotaz na to, zda se nebál postihu od hlavního rozhodčího.

Do další debaty s novináři se pustil poté, co byl upozorněn na to, že se u něj podobné nevhodné prvky chování opakují častěji.

"To není pravda, naopak, ve zbytku utkání jsem byl v pohodě, povedl se mi skvělý návrat do utkání, zahrál jsem šest sedm vynikajících výměn a chytil jsem se. Je jasné, že jsem byl po prvním setu frustrovaný, ale pak jsem se uklidnil, plně jsem se koncentroval a dokázal se vrátit do zápasu. Výborný start do druhého setu mi moc pomohl a pak už jsem měl utkání pod kontrolou," hodnotil úvodní duel Turnaje mistrů v Thiemem.

VIDEO: Parádní výměna v utkání Djokoviče s Thiemem


Že Djokovič není v psychické pohodě potvrdil už po vyřazení v semifinále turnaje v Šanghaji. "Nebudu si nic nalhávat. Cítím se vyhořelý. Ten tlak, který na mě poslední roky je, je obrovský. Potřebuju si odpočinout, hlavně po psychické stránce. Jsem vyčerpaný. Množství zápasů, které jsem musel za posledních patnáct až dvacet měsíců odehrát, je důvodem, proč se necítím dobře," přiznal svěřenec Mariána Vajdy a Borise Beckera."

Novaka Djokoviče čeká v úterý ve druhém zápase ve skupině Milos Raonic, který si poradil s Gäelem Monfilsem, na závěr ho čeká právě francouzský tenista.




Nebudu si nic nalhávat. Cítím se vyhořelý. Ten tlak, který na mě poslední roky je, je obrovský. Potřebuju si odpočinout, hlavně po psychické stránce. Jsem vyčerpaný. Množství zápasů, které jsem musel za posledních patnáct až dvacet měsíců odehrát, je důvodem, proč se necítím dobře," přiznal svěřenec Mariána Vajdy a Borise Beckera.

Více na https://isport.blesk.cz/clanek/tenis/283284/djokovic-v-krizi-kricel-na-sudiho-znicil-raketu-i-triko-jsem-vyhorely.html
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud