12. října 2017 • 17:06

Strýcová se nadřela s kvalifikantkou, ale v Linci už je ve čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barbora Strýcová si na turnaji v Linci vybojovala poosmé v sezoně postup do čtvrtfinále. Česká tenistka, která v Rakousku plní roli turnajové dvojky, otočila ve druhém kole duel s chorvatskou kvalifikantkou Janou Fettovou a za téměř dvě a půl hodiny vyhrála 2:6, 6:3, 6:3.



Jednatřicetileté Strýcové nevyšel v prvním vzájemném duelu s dvacetiletou soupeřkou první set, v němž přišla třikrát o podání a za 45 minut ho ztratila. Do druhé sady naopak vstoupila výborně, ujala se vedení 4:0, a přestože pak opět neudržela servis, vynutila si třetí set.

V něm se jí podařil rozhodující brejk v šesté hře, v níž se ujala vedení 4:2. Chorvatka, jež uzavírá první stovku žebříčku, měla pak celkem pět brejkbolů a mohla zápas ještě zdramatizovat, Strýcová ale už podání nepustila. Proti přemožitelce Denisy Allertové z prvního kola proměnila hned první mečbol.

O postup do semifinále se Strýcová utká se sedmou nasazenou Němkou Tatjanou Mariaovou. Oba předchozí vzájemné zápasy Češka vyhrála, naposledy před pěti lety v Québecu.

Tenisový turnaj žen v Linci (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Strýcová (2-ČR) - Fettová (Chorv.) 2:6, 6:3, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud