15. října 2017 • 12:41

Šanghaji vládne Federer! Ve finále gigantů letos počtvrté porazil Nadala

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Roger Federer vyhrál i čtvrtý letošní souboj s dlouholetým rivalem Rafaelem Nadalem a podruhé v kariéře ovládl turnaj Masters v Šanghaji. Šestatřicetiletý Švýcar porazil ve finále o pět let mladšího Španěla 6:4, 6:3 a udržel otevřený souboj o to, kdo z nich ukončí sezonu na místě světové jedničky.



Rekordman v počtu grandslamových titulů Federer vstoupil do 38. vzájemného zápasu razantně a v úvodním gamu proměnil třetí brejkbol, který rozhodl o osudu celého setu. Ve druhé sadě duelu, který se hrál kvůli přívalovému dešti pod zataženou střechou, sebral soupeři podání dvakrát a za 72 minut proměnil druhý mečbol. Nadala porazil popáté v řadě a nepříznivou bilanci dlouholeté série snížil na 15:23.

"Vloni jsem tu kvůli zranění nebyl, takže je to hrozně milé, že jsem zase v Šanghaji. Je úžasné, že jsem tu zpět a hraju se svým dobrým přítelem a soupeřem Rafou. Asi jsme ani nečekali, že budeme mít takovýhle rok," otočil se Federer při slavnostním vyhlášení na kurtu na soupeře.

"Já to tedy rozhodně nečekal, takže to bylo skvělé, být s tebou dneska na kurtu a doufejme, že si to ještě užijeme na turnajích, které máme před sebou. Bylo mi potěšením si s tebou zahrát," složil Nadalovi poklonu.

SESTŘIH: Finálový duel mezi Federerem a Nadalem

SESTŘIH: Bitvu legend ovládl Federer. V Šanghaji porazil Nadala a slaví 94. turnajový triumf
Video se připravuje ...

V Šanghaji získal Federer druhou trofej po triumfu v roce 2014 a s 94 turnajovými tituly se dotáhl v historických tabulkách na Ivana Lendla. Více jich má na kontě jen Jimmy Connors (109). V letošní sezoně se radoval pošesté a vyrovnal se svému rivalovi z Mallorcy.

Nadal, jenž letos prohrál s Federerm i finálové souboje na Australian Open a v Miami, nedostal tentokrát ani jednu šanci na brejk. Proti výborně podávajícímu Švýcarovi, který nastřílel deset es, se na returnu nedokázal prosadit a sérii šestnácti výher táhnoucí se od US Open neprodloužil.

"Chci pogratulovat Rogerovi a jeho týmu ke skvělému roku. Dneska jsi odehrál fantastický zápas," vrátil Nadal poklonu soupeři a sebe pochválil za úspěšné vystoupení v Číně.

"Byly to skvělé dva týdny a jsem šťastný, že jsem tu po dlouhé sezoně dokázal něco uhrát," dodal vítěz podniku v Pekingu z minulého týdne. Vloni se v Šanghaji loučil ve druhém kole.

Dvouhra - finále:

Federer (2-Švýc.) - Nadal (1-Šp.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra - finále:

Kontinen, Peers (1-Fin./Austr.) - Kubot, Melo (2-Pol./Braz.) 6:4, 6:2.

SESTŘIH: Nadal po boji zdolal Čiliče, ve finále turnaje v Šanghaji vyzve Federera
Video se připravuje ...


 

 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud