20. října 2014 • 16:49

Hokejista Bičánek to nezabalil, s Vary pokračuje i další sezonu

Autor: bk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do důchodu se stále nechystá, svou kariéru si prodlouží o další rok. Devětatřicetiletý bek Radim Bičánek se dohodl s extraligovým týmem Karlových Varů na spolupráci do konce dubna 2015. V Energii působil i minulou sezonu, kde odehrál 55 zápasů s bilancí dvou branek a osmi asistencí.



Ačkoliv ještě v létě uvažoval o ukončení kariéry, nakonec se se západočeským klubem dohodl a do tréninku A mužstva se zapojil už dnes. Do ostrého zápasu se však pustí až koncem listopadu po reprezentační přestávce.

Vedení týmu si Radima Bičánka nemůže vynachválit. "Jde o hráče s obrovskými zkušenostmi a jsme přesvědčeni, že má našemu týmu stále co dát," uvedl generální manažer Miroslav Vaněk.

Klub také uvádí, že jedním z důvodů Bičánkova angažmá je jistota trenérů mít k dispozici dostatek kvalitních obránců při případných zdravotních problémech. "Vedení si vyhodnotilo, že dlouhodobější zdravotní výpadky některých z klíčových obránců by mohly způsobit problémy, a proto Radimovo rozhodnutí pokračovat vítá," dodal Vaňek na adresu bývalého obránce Znojma či Brna.

Bičánek mimo jiné deset let působil ve slavné NHL, kde oblékal dresy Ottawy, Chicaga a Columbusu. Za 129 zápasů si připsal jeden gól.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud