Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Vondroušová k nezastavení: Po náročném týdnu oslavy na Štvanici!

Autor: sm
  • Markéta dorazila na oslavy na Štvanici ve společnosti rodiny

    Byla to velká sláva, kterou si nemohla nechat ujít! Čerstvá wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová se sice od svého příletu do vlastni stihla sotva zastavit, ale ani to ji nezabránilo dorazit v sobotu večer na Štvanici, kde se konaly oslavy ČLTK. Jak vypadal její náročný týden a kdo ji dělal na sobotní akci společnost?

  • Sobota (15. července): Chuť vítězství

    Horký triumf Markéta vybojovala v sobotu. Od princezny Kate převzala trofej pro vítězku a vzápětí se zúčastnila slavnostního bálu. „Je to krásný zážitek, navíc jsem tam mohla vzít i lidi, kteří tam byli se mnou celou dobu. Ségra se pak fotila s Alcarazem. Bylo to všechno takové hezké. Na člověka dopadne, když pak vidí všechny a já jsem tam mezi nima šla s pohárem,“ okomentovala tehdy dění na slavnostní akci Markéta. 

    Princezna Kate předává trofej Markétě VondroušovéFoto Reuters

  • Úterý (18. července): Cesta domů a oslavy s rodinou

    Po příletu domů čekaly Markétu oslavy, které pro českou tenistku nachystala rodina. Maminka dokonce připravila sladké překvapení, které se na doplnění cukrů perfektně hodilo. Maky před sebou totiž tento týden měla pořádně nabitý program.

    Sladké překvapení pro šampionku Markétu.Foto Instagram

  • Úterý (18. července): Tisková konference po návratu

    „Noc před finále jsem skoro nespala. Už se mi to v hlavě všechno šíleně motalo, byla jsem ráda, že už musíme vstávat a že se už nemusím válet v posteli. Snažili jsme se dělat vše stejně, jak jsme dělali do té doby. Byli jsme se rozehrát venku, i když se hrálo pod střechou, chtěla jsem mít na všechno klid," popsala po návratu domů své pocity na tiskové konferenci.

    Markéta Vondroušová se vrátila do Česka s trofejí pro vítězku WimbledonuFoto Ivana Roháčková
  • Středa (19. července): Vítání v Sokolově

    Velkou slávu pro Markétu Vondroušovou připravili také v rodném Sokolově, kam ve středu zavítala. Tam čekaly na wimbledonskou šampionku davy lidí. „Jsem hrozně ráda, že tady s vámi můžu dneska být. Je moc hezké vás tady všechny vidět. Upřímně jsme nečekali, že tady tolik lidí bude,“ promluvila k fanouškům Vondroušová.

    „Když jsem začínala jako malá hrát, asi nikdo nečekal, že tady budu stát a mluvit s vámi po takovémhle turnaji. Prožila jsem tady krásné dětství, začínala jsem tady hrát tenis. Hrozně si cením, jak všichni fandíte, vím, že jste to tady všichni prožívali. Mamka tu byla, takže jsem to měla z první ruky,“ pravila Maky.

    Vítězka Wimbledonu Markéta Vondroušová na zaplněném Starém náměstí v rodném SokolověFoto ČTK / Kubeš Slavomír
  • Pátek (21. července): Setkání s premiérem 

    V pátek Vondroušová dorazila na Úřad vlády ČR, kde ji přijal premiér Petr Fiala. Ten jako nadšený tenista nemohl Markétu vynachválit.

     „Jsem velice rád, že jsem měl možnost přivítat na Úřadu vlády Markétu Vondroušovou, poděkovat jí za skvělou reprezentaci České republiky a osobně jí blahopřát k vítězství ve Wimbledonu. Měl jsem z toho velkou radost. Tenis mám rád, hraji ho rekreačně a vím, jak je to složité. Finálový zápas jsem sledoval v televizi a prožíval ho. Je to o to více obdivuhodný výkon, že Markéta hrála jako nenasazená hráčka, což jí cestu turnajem ztížilo,“ komentoval Fiala.

    „Jsem ráda, že jsem tu mohla být. Byl to skvěle strávený čas. Je to pro mě velká pocta tu stát. Krásně jsme si popovídali,“ těšilo Markétu.

    Markéta Vondroušová dorazila za premiérem Petrem FialouFoto Blesk/Jiří Koťátko

  • Sobota (22. července): Sláva na štvanici

    Sobotní večer strávila Markéta ve společnosti tenisových osobností na Štvanici, kde se konaly oslavy při příležitosti 130 let od založení I.ČLTK Praha. Doprovod ji dělal manžel Štěpán a také další členové rodiny. 

    Markéta dorazila na oslavy na Štvanici ve společnosti rodinyFoto Blesk/Jiří Koťátko

  • Čerstvá vítězka Wimbledonu Markéta Vondroušová prohodila pár slov s princeznou Kate
    Čerstvá vítězka Wimbledonu Markéta Vondroušová prohodila pár slov s princeznou Kate

     

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###