9. srpna 2016 • 19:15

Kouč Sáblíkové: Olympiádu určitě obrečela. A já ji do toho uvrtal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Petr Novák připustil, že po neuskutečněném startu na olympijských hrách v Riu de Janeiro bude pro Martinu Sáblíkovou těžké hledat motivaci do dalších cyklistických závodů. Sám špatně vstřebává rozhodnutí Mezinárodní sportovní arbitráže CAS, která ještě mohla jeho svěřenkyni umožnit účast ve středeční časovce.



Novák uvedl, že zatím nedokáže odhadnout, zda bude mít trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení chuť věnovat se dál kolu i do budoucna. "Pro Martinu bude hodně těžké se dál motivovat na cyklistiku, ale jak se říká - čas ukáže. Mohlo by to snad i přebolet," řekl kouč.

Špatný výklad pravidel na české straně dovedl případ dvanácté ženy loňského MS v časovce až před zvláštní komisi CAS. Ačkoliv si Sáblíková dlouho myslela, že si účast pod pěti kruhy zajistila, vše bylo jinak, protože další podmínky nesplňuje.

A rozhodci z CAS dali za pravdu Mezinárodní cyklistické unii (UCI). "Bylo to dramatický a na psychiku hodně těžký, hlavně pro Martinu. Věřím, že si i pobrečela. Do poslední chvíle trénovala. Včera jsme jeli dvakrát ten okruh časovky a doslova po trati letěla. Je připravená dobře a o to je to pro ni horší," podotkl Novák.

"Lidé, kteří na tom pracovali, věřili do poslední chvíle, že by se to mohlo podařit. A my do dnešního rána taky. Je těžké to skousnout," doplnil zklamaný Novák.

Pro kouče bylo nejtěžší dlouhé čekání, zda se podaří rozdmýchat plamínek naděje na start v Riu. "Já jsem byl tím, kdo do toho všeho Martinu uvrtal a přesvědčoval ji, že jednou si tu olympiádu na kole může vyjet. Teď to dopadlo, jak to dopadlo. I proto se mnou cloumají velké emoce a je velmi těžké se k tomu konkrétně vyjádřit," prohlásil Novák.

Martina Sáblíková se svým týmem odcestovala do dějiště her v závěru minulého týdne a už v sobotu se poprvé vydala na trénink.
Martina Sáblíková se svým týmem odcestovala do dějiště her v závěru minulého týdne a už v sobotu se poprvé vydala na trénink.

Navzdory neúspěchu je rád, že bojovali o start v Brazílii do poslední chvíle. Sáblíková byla od konce července v dějišti her. "V žádném případě nelituju toho, že jsme do toho šli. Martina ani tady neodpočívala, trénovala a vlastně se tak i připravovala na zimu," řekl Novák.

Tréninkové dávky a najeté kilometry mnohonásobná mistryně republiky v cyklistice určitě nezúročí ani na MS v Kataru. "MS je až v říjnu, kdy nám už začíná sezona a už budeme závodit na bruslích. Jsou tam závody Světového poháru a vzhledem k tomu, že začíná v Asii, tak tam musíme jet brzo kvůli aklimatizaci. Takže na to nemáme čas. A cyklistické ME (v Nice) bylo zrušeno," uvedl Novák.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud