20. srpna 2016 • 02:43

Desáté místo? Nemám se za co stydět, řekla chodkyně Drahotová

Autor: rb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIA | V této sezoně absolvovala pouze dva závody na 20 kilometrů chůze, a v pátek nastoupila do toho olympijského. Anežka Drahotová si došla pro desáté místo, ale spokojená s ním úplně nebyla. Pomýšlela ještě výš. Po zranění, kvůli kterému nemohla tři čtvrtě roku trénovat, to ale vůbec špatný výkon nebyl, což si po chvíli uvědomila i sama.



 „Těžko se mi to hodnotí. Myslela jsem na lepší výsledek, olympiáda byl můj sen asi od patnácti let, ale jak se ta sezona vyvíjela, tak si myslím, že to není nic, za co bych se měla stydět. Ale přeci jen...“ přemítala jednadvacetiletá atletka.

I přesto, že dlouho nemohla trénovat, s přípravou byla spokojená. „Byla jsem dobře připravená, jak fyzicky, tak psychicky. Děkuju všem, kteří mě podpořili, šla jsem do toho s tím, že tam nechám všechno, i když to letos nebylo ideální. Nevím, čím to je, nemám se na co vymluvit. Cítila jsem se dobře, první půlka byla pomalá, bylo to docela taktické, pak se začalo zrychlovat. Čekala jsem to, myslela jsem, že budu v té čelní skupině, ale nebyla jsem tam. Pak jsem se snažila bojovat, mrzí mě trochu ten konec, soupeřky nebyly daleko, ale já jsem neměla víc sil,“ zhodnotila pak závod.

Na zranění se ale přitom vymlouvat vůbec nechtěla, absolvovala po něm kvalitní soustředění, kde se kromě chůze věnovala i kolu, na kterém také závodí. „I to kolo, když jsem jela republiku, bylo dobrý. Ale těžko říct, musí se to všecko strašně sejít. Loni jsem byla na mistrovství světa v Pekingu připravená na 105 procent, bohužel přišlo zranění, takže jsem šťastná, že jsem zdravá, že mě všichni podporovali,“ měla i přes měnší spokojenost s výsledkem radost z atmosféry na pobřeží Ria, kde chodci a chodkyně závodili.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE >>

Původně se totiž bála, že Brazilci nebudou mít pro chůzi pochopení. „Slyšela jsem český tým, i další mi fandili, fakt jsem si to užila. Bolelo to, ale atmosféra byla neskutečná a já jsem ráda, že jsem mohla být součástí toho všeho.“

Jak už předtím naznačila, závod se lámal na desátém kilometru. Do té doby se držela Češka v balíku závodnic vepředu. Pak ale soupeřky zrychlily a Drahotová nedokázala zareagovat.

„Snažila jsem se o tom nepřemýšlet, protože mám problémy, že ráda moc přemýšlím. Dřív, když jsem byla o dost mladší, tak jsem o ničem nepřemýšlela, šla jsem do toho a většinou to bylo lepší. Tak jsem se snažila být tam co nejdýl, protože jak člověk vypadne z té skupiny, tak se těžce bojuje. Nevím, čím to je, prostě to nešlo. Kdybych mohla, tak tam jsem,“ uznala, že na lepší umístění prostě neměla.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud