8. ledna 2021 • 16:29

Konec éry. Flusha potřetí opouští Fnatic, kdo nahradí švédskou legendu?

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři majory, druhé místo v Top 20 HLTV.org, nespočet vyhraných turnajů. Robin „flusha⁠“ Rönnquist se po třetím a zřejmě posledním působení v týmu Fnatic se švédskou organizací loučí. Za posledních 15 měsíců ovládl s týmem DreamHack Masters Malmö či ESL Pro League Season 11 Europe. Jeho nástupcem by se měl stát Jack "⁠Jackinho⁠" Ström Mattsson.



Robin „⁠flusha⁠“ Rönnquist poprvé přišel do Fnatic v srpnu 2013 a zanedlouho již slavil první Major trofej po ovládnutí švédského derby proti Ninjas in Pyjamas.

Mezi lety 2013 a 2016 patřili Fnatic konzistentně mezi nejlepší celky planety, vyhráli celkem tři Majory, stali se jedním z nejdominantnějších týmů světa a slavili jeden úspěch za druhým. Bohužel, Fnatic se na světový trůn vrátili od slavných let pouze na jeden týden a to po vyhraném ESL Pro League Season 11 Europe. Poslední měsíce byly pro Švédy temným obdobím. Chyběla chuť, chyběl drive, chyběly výsledky.

„Při řešení budoucnosti Fnatic do roku 2021 jsme museli učinit řadu těžkých rozhodnutí. Flusha patří mezi úžasně talentované hráče a věřím, že si zanedlouho najde místo v top tier sestavě,“ říká Andreas Samuelsson, kouč Fnatic. „Flushův odchod znamená otevření jednoho místa pro novou tvář, s jejíž pomocí bychom chtěli osvěžit náš tým.“

Pokud se potvrdí informace dbltap.com a nováčkem v dresu legendární švédské organizace se doopravdy stane sniper Jack „⁠Jackinho⁠“ Ström Mattsson, bude to znamenat další změnu role pro Jespera „JW“ Wecksella, který by se musel vzdát svého AWP.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Flusha, Autimatic a Sunny plánují společný tým pro rok 2021

O budoucnosti Flushy zatím nemáme jasno, podle Rush B Media však Švéd plánuje spojení s Timothym „autimatic“ Tem a Miikkou „suNny“ Kemppim, kteří jsou momentálně bez smlouvy a hledají nové angažmá.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud