21. března 2022 • 09:15

Mezi elitu v Blastu se nepodívají. Co dalšího čeká na Sinners v mezinárodních kláních?

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Navzdory slibnému startu se česko-slovenská CS:GO jednička na Blast Premier Spring Showdown nepodívá. Sinners v semifinále turnaje TWR Eastern European Masters Spring, který sloužil jako kvalifikace na prestižní klání, podlehli s Bad News Eagles 0:2.



Po více jak dvou týdnech opět došlo na souboj Sinners s kosovským týmem. Na začátku března se v kvalifikačním turnaji na Major dařilo Čechům, kteří tehdy zvítězili 16:12. O 18 dní později se už odveta povedla Bad News Eagles.

BNE do série hrané na tři mapy vstoupili rázně a na první polovině Inferna získali pohodlné vedení 11:4. Postupně ho navyšovali a mapu získali výhrou 16:12.

Ancient začal lépe pro český celek. Hráči Sinners se dostali rychle do vedení 7:1 a zdálo se, že jsou na nejlepší cestě k obratu. Kosovský soupeř se pak ale vzepjal a do konce poloviny získal pět bodů. Najednou vedení Sinners 9:6 nebylo tak nadějné, jak se mohlo zpočátku zdát.

Po změně stran BNE postavili pevnou obranu. Připsali si sedm kol v řadě, během nichž nepovolili Sinners položit bombu. Zkrátka svého soupeře dokonale vymazali z mapy a najednou byli ve vedení 13:9. Český tým se pak ještě pokusil o obrat, ale přineslo to jen dva body, BNE si zbytek zápasu pohlídali a zvítězili 16:11.  

Kosovský tým Bad News Eagles poté zvítězil i ve finále a ukáže se na Blast Premier Spring Showdown. BNE se tak opět dostává do hledáčku fanoušků Counter-Striku. Začátek sezóny mu moc nevyšel a ze 24. pozice ve světovém žebříčku padl až na současné 47. místo. BNE se však podařilo postoupit na RMR turnaj do Bukurešti, kde si vedle Sinners zahrají o postup na Major, a nyní se podívají i mezi elitu v Blastu.

Zato Sinners se musí už dnes soustředit na další štědře dotované soutěže. V Pinnacle Cupu III jsou jen jednu porážku od vypadnutí z turnaje s finanční dotací 100 tisíc dolarů. Ve čtvrtek český tým nestačil na Finest (0:2), o dva dny později ani na GamerLegion s Patrikem „Zero“ Žúdelem (0:2).

Dnes dopoledne si to Sinners rozdali v souboji s dánským mužstvem Tricked o udržení v turnaji. Češi však nepříznivý vývoj nezlomili. Na první mapě Inferno sice dominovali, jenže pak nezvládli Overpass, ani Nuke a s turnajem se loučí po třech porážkách. 

Hned zítra na Sinners čeká soupeř ze světové desítky. Ve čtvrtfinále turnaje Thunderpick Bitcion Series, v němž se hraje o 75 tisíc dolarů, se utkají s ruskou sekcí českého klubu Entropiq.

Fanoušci tuzemského CS:GO se tak mohou těšit na další pikantní souboj těchto týmů. Statistika vzájemných zápasů zatím ukazuje remízu: 3 výhry Sinners, 3 výhry Entropiq. Střetnutí začíná už v úterý ráno lehce před desátou hodinou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud