31. března 2022 • 16:40

Modlíme se za naše přátelé na Ukrajině, reaguje na konflikt v zemi Martyna Owsik z Entropiq

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z Ukrajiny od začátku ruské invaze podle OSN utekly už více než čtyři miliony lidí, z toho přes dva miliony do Polska. Konflikt v sousední zemi reflektuje i Polka v řadách pražského týmu Entropiq Martyna „Leti“ Owsik. "Modlíme se a podporujeme naše přátele z Ukrajiny v těchto temných časech," říká.



Entropiq v březnu představil novou CS:GO sekci v podobě polských hráček. Vystupují pod názvem Entropiq Queens. Pětičlenou sestavu tvoří Aleksandra „Olkaa“ Janiszewska,  Agata „Ailie“ Serafin, Aleksandra „Nessi“ Kotowicz, Paulina „pavlla“ Bucholc a Martyna „Leti“ Owsik. Právě ona se za tým vyjádřili k současnému dění na Ukrajině. 

"Ani v nejmenším neschvalujeme rozhodnutí Ruska napadnout Ukrajinu. Fakta mluví sama za sebe, válečné zločiny se dějí každý den. Naše modlitby míří k lidem na Ukrajině," říká.

Sama vnímá příliv prchajících Ukrajinců do Polska. "Máme tu tolik dobrých lidí, kteří jsou ochotni jim pomoci všemi možnými způsoby, oblečením počínaje a střechou nad hlavou konče. Všichni jsme se narodili na stejné zemi, takže bychom si měli pomáhat všemi možnými prostředky," uzavírá.

Ruští členi Entropiqu mají kamarády v Rusku i na Ukrajině 

Logistické problémy řeší kvůli krizi na Ukrajině tým Entropiq v souvislosti s jeho ruským týmem. Kromě se snaží být hráčům oporou, zmínil CEO Daniel Kloud.

Více v článku: https://sazkaeleague.cz/article/ruska-agrese-na-ukrajine-dopada-i-na-rusy-v-prazskem-tymu-entropiq-maji-pratele-v-obou-zemich-svaru

Ruská CS:GO sestava v českém esportovém týmu EntropiqFoto entropiq.gg

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud