31. srpna 2022 • 20:45

NAVI i FURIA. Slavné týmy si pěstují dívčí sekce. Entropiq nezahálí, jejich Queens jsou v TOP 20

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Esport neustále rozšiřuje svůj záběr a dokazuje, že se rozhodně nejedná o čistě mužskou záležitost. Trend potvrzuje i pražský Entropiq s ženskou CS:GO divizí Queens, která se před pár dny probojovala do nejvyšší ligy. Které týmy dominují scéně a jak si v porovnání s nimi vede právě Entropiq? Bodové srovnání poskytuje server femalecs.com a my pro vás sestavili žebříček těch nejlepších.



Nejprve zaostříme na tuzemskou scénu. O rozvoj ženského Counter-Striku se dříve pokoušela eSuba, ta ale bohužel ukončila v roce 2018 spolupráci s eSuba.ladies.

Nyní jsou zde Entropiq Queenskrálovny z Polska. Fungují pod hlavičkou pražské organizace. Jak si aktuálně 16. nejlepší tým světa poradí s našlapanou EU divizí v nejvyšší lize můžeme sledovat od 4. září. Jedno je jisté, čekají nás bezesporu zajímavé špíly. 

Třeba s NAVI Javelins, kterým se v první sezoně Impact League podařilo postoupit ze skupiny bez jediné prohry. Ženská divize ukrajinské organizace nechybí v našem žebříčku TOP 5 nejlepších týmů světa!

5. místo, B4 Esports Female

Na páté příčce se nachází brazilský celek složený z bývalých hráček týmu Black Dragons Female. B4 se bodově drží jen těsně před další brazilskou sestavou MIBR Female.

Druhému zmíněnému můžou hrát do karet čerstvé změny v B4, před pár dny byla totiž na lavičku poslána zakládající členka Amanda "dinha" Gomez. Střet obou týmů nabídne blížící se ESL Impact League, pořadí týmů brazilské scény se tak může značně proměnit.

4. místo, NAVI Javelins

S rozvojem ženské divize nezahálí ani jedna z nejslavnější organizací na scéně. Polskou sestavu, dříve známou jako “Totalne Gituwy”, vzal Natus Vincere pod svá křídla před několika měsíci na základě skvělého výkonu v první sezoně ESL Impact League.

„Zažíváme něco neuvěřitelného, něco, co nikdo z nás nečekal ani v těch nejdivočejších snech,” okomentovala příchod do NAVI kapitánka Karolina “Liina” Kasprzyk.

3. místo, Counter Logic Gaming Red

Aktuálně třetí nejlepší tým světa má sídlo v Severní Americe. Národnostně se jedná o pestrou organizaci, v jejichž řadách nalezneme zástupkyni Francie Coline “Kaoday” Le Floc'h a Australanku Vivienne “BiBiAhn” Quach. Trenérem organizace je bývalý maďarský hráč Viktor "flashie" Tamás Bea, který se na profesionální scéně pohybuje přes deset let.

Rozmanitost ale není jedinou doménou týmu. Counter Logic Gaming Red, zkráceně CLG, je na scéně od roku 2015, čímž se řadí mezi průkopníky ženského CSka. Jedná se o nejlepší CS:GO tým v NA regionu, na druhou příčku (se značným bodovým rozdílem) můžeme zařadit Evil Geniuses Female

2. místo, FURIA Esports Female

Brazilská scéna generuje několik kvalitních týmů, což potvrzuje i druhý tým světa FURIA Female. Sázka na stabilní sestavu s minimem změn se ukazuje jako správná. Základ týmu tvoří trojice hrající ve FURIA Female od jejího založení: kaah, GaBi a izaa. Kapitánskou pásku obléká nejstarší členka Olga “olga” Rodrigues, kterou brazilský server DRAFT5 označil za pátou nejlepší hráčku v Brazílii vůbec.

1. Nigma Galaxy Female

O aktuálně nejlepším ženském týmu už jste možná slyšeli, v jeho řadách totiž najdeme Slovenku Katarínu “Kat” Vaškovou. Slovenská hráčka je v Nigma Galaxy od letošního března, během krátkého působení ale stihla přispět k výhře první sezony ESL Impact League a ESL Impact Valencia 2022.

V řadách Nigma je i nejlépe placená hráčka CS:GO na světě - Ksenia "vilga" Klyuenkova. Ta si za svou dosavadní kariéru přišla na téměř 80 tisíc dolarů. Našlapaný celek se jeví jako největší favorit druhé sezony Impact League a tím je i značnou hrozbou pro Entropiq Queens. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud