9. prosince 2022 • 09:01

Katowice budou hostit první ženský CS:GO turnaj roku 2023. Slovenka Kat má účast jistou

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Polské město Counter-Striku, i tak by se dalo přezdívat proslulým Katowicích. Fanoušci se v roce 2023 mohou těšit na double, ve stejném termínu se zde totiž odehraje jak mužský turnaj ESL Pro Tour Championship, tak ženský ESL Impact 2023.



Katowice město esportu

Ženy se do Katowic vrátí po čtyřech letech a rovnou zde odstartují druhý ročník ESL Impact. Čtyři týmy už mají své místo jisté: Nigma Galaxy, CLG Red, FURIA fe a HSG fe. Zbylou čtyřku rozhodne kvalifikace v Evropě (ta má dva sloty pozn. red.), Severní Americe a Jižní Americe.

ESL Impact 2023 poběží zároveň s ESL Pro Tour Championship a to ve vedlejší hale a zcela zdarma. Fanoušci, kteří mají namířeno na mužský turnaj, tak mohou bez omezení zajít podpořit i ženskou CS:GO scénu.

Favoritky v čele se Slovenkou Kat

Otevřená kvalifikace se odehraje od 14. do 18. prosince 2022, hlavní událost vypukne v Katowicích mezi 10.-12. únorem 2023. Mezi favority se jednoznačně řadí již kvalifikovaná Nigma Galaxy se slovenskou hráčkou Katarínou "Kat" Vaškovou.

Česká scéna bohužel nedávno přišla o hlavního adepta na účast v turnaji. Pětice hráček sdružených pod hlavičkou Entropiq Queens se po necelém roce vzájemně dohodla s českou organizací na ukončení spolupráce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud