16. ledna 2023 • 14:57

“Za naše neúspěchy mohla válka,” říká obhájce titulu pro nejlepšího hráče světa s1mple

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oleksandr “s1mple” Kostyliev psal zase jednou historii. Trojnásobný vítěz kategorie nejlepší hráč světa, kterou pořádá server HLTV, svým osobním výkonem opět oslnil svět esportu. Ukrajinský odstřelovač dosáhl na titul i přes katastrofické geopolitické problémy, jimiž si jeho země prochází.



Historicky nejlepší hráč CS:GO

Už sedm let se s1mple drží na špičce těch nejlepších hráčů Counter-Strike: Global Offensive. Třetím titulem nejlepšího hráče roku (2018, 2021, 2022) za sebou nechal dosavadní dvojnásobné držitele jako je Christopher “GeT_RiGhT” Alesund, Marcelo “coldzera” David a Mathieu “ZywOo” Herbaut.

Válka ovlivnila výkony týmu

Na rozjetý Natus Vincere dopadla ruská invaze na Ukrajině, která se dle Oleksandra promítla do celkových výsledků týmu. “Stále si myslím, že náš tým se zhroutil kvůli válce. Kvůli válce jsme prohráli náš první LAN turnaj proti G2 v semifinále v Katovicích. Když se snažíte držet tempo a hodně vyhráváte, tak to nepřestane kvůli tomu že vyhodíte hráče, nebo kvůli neshodám v týmu. Ty neúspěchy souvisely s válkou,” popsal s1mple.

I přes těžkou osobní situaci předvedl s1mple v průběhu roku famózní výkony, které mu přinesly 2x titul MVP (most valuable player) a 5x titul EVP (exceptionally valuable player). Druhou příčku v žebříčku nejlepších obsadil sniper Mathieu "ZywOo" Herbaut z Team Vitality a třetí místo na bedně vítězů ovládl rovněž AWP hráč, Dmitriy "sh1ro" Sokolov z Cloud9

Vycházející hvězdou zůstává mladík m0NESY, který si odnesl titul “nováčka roku” spolu s "nejlepším momentem roku" za epický clutch 1v4 na Infernu proti týmu MIBR.

Zdroj: hltv.org

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud