26. ledna 2023 • 15:20

GOAT Counter-Striku! Zvolte si nejlepšího hráče všech dob. Startujeme duelem GuardiaN - ZywOo

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to tady. Po velmi úspěšném projektu "Sympaťák roku" spouštíme další anketu popularity na našich sociálních sítích. Tentokrát se můžete vžít do rolí analytiků a vybrat GOAT CSka - nejlepšího playera všech dob. První dvojici jsme složili ze dvou excelentních wipařů, GuardiaNa a ZywOoa. Komu dáte svůj hlas?



Do hlasování se můžete zapojit ve stories na našem instagramovém účtu. Předesíláme, že jde o diváckou anketu, takže až na konci soutěže vzejde z osmičky hráčů "ten nejlepší", půjde spíše o mandát popularity. Čeští fanoušci CSka ale patří k velkým fajnšmejrkům a my se na výsledky velmi těšíme! 

Mathieu "ZywOo" Herbaut 

Mathieu Herbaut je ve svých 22 letech považovaný za budoucnost celého esportového průmyslu. Už teď patří k největším hvězdám a ve srovnání současné generace hráčů mu může konkurovat snad jen s1mple z Natus Vincere. 

Ve Vitality je od roku 2018 a vypracoval se rychle v největší postavu téhle slavné francouzské organizace. Loni hlavně díky jeho střelecké efektivitě se Golden Hornets vyhoupli do čela světového žebříčku a triumfovali v ESL Pro League Season 16.

ZywOo sbírá jedno individuální ocenění za druhým. Co se týče týmové stránky a kontextu těch největších offline turnajích to ale zatím není úplně ono. Co se týká akcí pořadaných organizací BLAST, má Mathieu ve sbírce bronz z World Final 2021. 

Meta vítězství na Majoru je zatím daleko

Tristní je ale jeho bilance na Majorech. Loni skončil na děleném 9. místě v Antverpách a až 12. v Riu. V roce 2021 ve Stockholmu to bylo o poznání lepší, stále ale daleko od kýženého titulu (5. místo), který se zdá být pro škatulku GOAT nezbytností. Pátý byl i na Majoru v Berlíně v roce 2019.

Před sebou má nicméně ZywOo ještě spoustu sezón, kdy do své již nyní bohaté sbírky úspěchů přidá vůbec tu nejcennější. Hned další šance bude letos na domácím Majoru v Paříží, který poprvé v historii pořádá BLAST.

Ladislav "GuardiaN" Kovács

Laco Kovács ve svých 31 letech patří do předchozí generace. Jeho kariéra se chýlí - pokud už se neuchýlila úplně - ke konci. Restart v kompetetivním CSku v týmu Sampi se totiž nepodařil. Přišly zdravotní potíže, což nakonec vygradovalo až v ukončení spolupráce s českou organizací. 

V naší anketě nicméně hledáme toho nejlepšího "všech dob". A slovenská superstar, mnohými považovaná za nejlepšího wipaře své generace, toho za sebou má ohromně dost. 

Jedno ho ale s francouzským sniperem Vitality spojuje. Nemá titul z Majoru. Což už na rozdíl od o devět mladšího Francouze nemá šanci stihnout (alespoň v roli hráče). Přitom byl dvakrát ohromně blízko.

Velká rána ve finále Majoru v Bostonu

V roce MLG 2016 byl za tým Natus Vincere (NAVI) stříbrný na Major Championship: Columbus. Grand Finále o zisk největší trofeje v CSku si pak zahrál ještě jednou, jako kmenový hráč FaZe Clanu

ELEAGUE Major: Boston 2018. Pokud GuardiaN jen uslyší tento název, musí ho pravděpodobně zalévat horko. V jednom z nejvyrovnanějších Grand Finále v historii Majorů byl opět na straně poražených. V decideru jeho FaZe podlehl až v prodloužení americké sestavě Cloud9. Kovács byl přitom nejlepším hráčem svého týmu. Velké zklamání ale bohužel pro něj i celý CZ/SK esport neodvrátil. 

Abychom ale nekončili negativně. GuardiaN rok předtím vyhrál ELEAGUE CS:GO Premier 2017 s prizepoolem 1 milionu dolarů, což tehdy bylo zárukou toho nejprestižnějšího turnaje - mimo Major - který se konal. Dále je dvojnásobným šampionem ESL One New York. Vyhrál IEM v Sydney a BLAST v Miami. 

GuardiaN na Majoru v Bostonu pořádaném ELEAGUEFoto HLTV

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud