10. listopadu 2021 • 16:50

PREVIEW: Top 16 CZC.cz iSport Ligy kompletní! Kdo zabojuje o play off?

Autor: njc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Otevřené kvalifikace jsou minulostí, teď jde do tuhého. Osm borců si vybojovalo místo v CZC.cz iSport Lize vedle osmičky nejlepších z jarní eLEAGUE. Základní skupiny jsou tak finální, bitva o play off může začít. Kdo se probojoval do top 16? Kdo naopak chybí?



Tradiční CZC.cz iSport Liga nastartuje v sobotu hlavní část turnaje. Šestnáct nejlepších FIFA hráčů česko-slovenské scény nastoupí do soutěže o 60 tisíc korun. Chybět nebudou ty největší hvězdy, úspěchem na eLEAGUE si účast v základních skupinách zajistili Jan „Emerickson“ Krupička či šampion Jakub „CptKubajz“ Pudil.

Špičkoví borci si svůj flek vybojovali také v otevřených kvalifikacích. Úspěšní v nich byli oba borci z Bohemians esports, slávista Martin „Kobby“ Strnad či zástupce Cryptovy Matěj „Miki“ Mikan.

Na druhé straně před branami top 16 skončila i řada favoritů. Vítěz poslední CZC.cz iSport Ligy Matěj „Marioooso“ Gumbrešt ztroskotal v poslední kvalifikaci na Michalu „Drmi“ Drastichovi, ani on se ale do elitní skupiny neprobojoval. Chybět budou i Timotej „cristy“ Starinský nebo Aleš „K1leris“ Kubík.

Skupina A: CptKubajz, Caster, Dalas, Kobby

Velice silná a vyrovnaná skupina, ze které může postoupit kdokoli. Dvojice slávistů nezačala současný ročník vůbec špatně, Martin „Kobby“ Strnad dokonce vyhrál poslední větší turnaj Big Match.

Také Martinovi „Caster“ Štěpánovi se daří, v turnajích se běžně pohybuje na předních příčkách, málokdy jej neuvidíte v play off. Sám by chtěl ukončit vítězný půst a dostat se do finále. Sám Caster si je vědom kvality ve skupině A. „Velice silná skupina, kde může postoupit každý,“ říká sparťan.

Své kvality bude chtít ukázat i Martin „dalas94“ Vujtík. Reprezentant Baníku Ostrava patří do širší špičky domácí FIFA scény a může ve skupině A zamíchat kartami.

CptKubajz ovládl play off eLEAGUEFoto SuperSlavia esports

Skupina B: Sirisetsedm, T9Laky, Huhnak, Miki

Na první pohled má skupina B jasné favority. O první flek by se podle papírových předpokladů měli porvat Lukáš „T9Laky“ Pour a Matěj „Miki“ Mikan. Jenže tak jednoduché to mít rozhodně nebudou. „Skupina nebude lehká, nikdy není lehká,“ je si vědom plzeňský T9Laky. „Je škoda, že se potkám s Huhnakem hned ve skupině, ale psali jsme si o tom, že skupinu si proste nevybereme. Nejlepší by bylo, kdybychom postoupili oba dva. Cíl je tedy jasný, postoupit ze skupiny a pak uvidíme,“ komentuje Lukáš Pour skupinu B.

V té se ukáže také Tomáš „Sirisetsedm“ Novotný. Ten již několikrát dokázal, že může obrat silné soupeře o body a třímá v něm velký potenciál. Na eLEAGUE postoupil až do finále, co ukáže na CZC.cz iSport Lize?

Čtvrtým do party bude plzeňský Patrik „Huhnak“ Hornák. Tomu se vstup do FIFA 22 nepovedl podle představ, postup do top 16 ale může bývalého hráče Entropiq nakopnout k lepším výsledkům.

Lukáš "T9Laky" Pour reprezentuje FCVP EsportFoto FCVP/Jan Kubíček

Skupina C: Emerickson, Seron, Revy, PanPeca

Další skupina, kde se o přímý postup do čtvrtfinále porvou především dva favorité. V tomto případě půjde o Jana „Emerickson“ Krupičku a Dominika „Seron“ Čermáka. Oba mají před každým turnajem ty nejvyšší ambice, oba chtějí zvítězit. „Skupina vypadá dobře, jsou tam velice dobří hráči, ale i přesto si věřím na první místo,“ říká reprezentant Sampi. „Abych byl upřímný, tak turnaje od iSportu mi vůbec nejdou, vždy jsem vypadl strašně brzo a nebo před branami top 4, takže doufám, že tento rok to napravím!“ těší se Seron.

V cestě bude hvězdám Sparty a Sampi stát dvojice kvalifikantů. Dominik „Revy“ Révai nepatří mezi jména, která by se často objevovala na předních příčkách těch největších turnajů. Během druhé otevřené kvalifikace však potvrdil, že má co nabídnout.

Třetí místo ve skupině bude metou také pro Petra „PanPeca“ Straku. Liberecký hráč zažije svou premiéru na CZC.cz iSport Lize a rád by hned na první pokus postoupil do osmifinále.

Emerickson bude jedním z favoritů skupiny CFoto AC Sparta Esports

Skupina D: Matejs, FCMartin, Doli2000, SaintSB10

Nenápadná, ale pořádně nabitá skupina! Po úvodních úspěších ve FIFA 22 bude hlavním adeptem na místenku ve čtvrtfinále Matěj „Matejs“ Dunka. Pro letní posilu Entropiq bude top 8 CZC.cz iSport Ligy povinným minimem. „Skupina D je určitě hodně vyrovnaná jsou tam velká i trošku méně známější jména a očekávám určitě vyrovnaná utkání kde bude rozhodovat každičký bod i gól,“ 

Ve skupině D se ukáží i další letní cestovatelé. Martin „FC MARTIN“ Hrabina reprezentuje DGG Esports, Svatopluk „Saint_SB10“ Boušek pak po výhře v COOL Lize přestoupil do Bohemians. Oba mají potenciál potrápit Matejse.

Ze hry rozhodně není ani Tomáš „Doli2000“ Doležal. Borec hrající za AS Trenčín esports přehrál v kvalifikaci hned několik kvalitních soupeřů a do skupin půjde s cílem postoupit.

Matejs je jednou z hvězd EntropiqFoto instagram.com/matejs_dunka

Skupinová část: 13. 11.

Základní skupiny se hrají formátem 2x BO1. Tato fáze turnaje se odehraje off stream.

Play-off 
14. 11. Osmifinále
16. 11. Čtvrtfinále
20. 11. Semifinále, zápas o třetí místo a finále

Vyřazovací část turnaje se odehraje formátem single elimination pavouka. Všechny zápasy se hrají BO5. Hráči jsou do pavouka nasazeni na základě umístění ve skupinách.

Sleduj play off CZC.cz iSport Ligy na twitch.tv/eleaguecz.

Osmifinále 1: Hráč na 2. místě skupiny A proti hráči na 3. místě skupiny D,
Osmifinále 2: Hráč na 2. místě skupiny B proti hráči na 3. místě skupiny C,
Osmifinále 3: Hráč na 2. místě skupiny D proti hráči na 3. místě skupiny A,
Osmifinále 4: Hráč na 2. místě skupiny C proti hráči na 3. místě skupiny B,
Čtvrtfinále 1: Hráč na 1. místě skupiny B proti vítězi osmifinále 1,
Čtvrtfinále 2: Hráč na 1. místě skupiny D proti vítězi osmifinále 2,
Čtvrtfinále 3: Hráč na 1. místě skupiny C proti vítězi osmifinále 3,
Čtvrtfinále 4: Hráč na 1. místě skupiny A proti vítězi osmifinále 4.

Prize pool

1. místo: 40 000 Kč
2. místo: 15 000 Kč
3. místo: 5 000 Kč

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud