28. března 2022 • 19:33

Baník vládne virtuálnímu fotbalu. Ve finále FIFA e:Ligy zdolal Plzeň

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové lize vládne Viktoria Plzeň, Baník je pátý. To ve virtuálním světě to je aktuálně naopak. Esportový tým Ostravanů vyhrál e:Ligu ve hře Fifa 22, když ve finále přehrál právě Viktorku. Prvenství zajistili Ostravě Martin "dalas" Vujtík a Miroslav "Totik" Tóth. 



Tento víkend vyvrcholila oficiální esportová liga ve hře Fifa 22. Ve hře o titul byli ještě v semifinále další odnože ligových týmů - MFK Karviná a FC Fastav Zlín. Kluci z Baťova města se postarali o bronz. Ve finále si to ale rozdali FC Baník Ostrava a FC Viktoria Plzeň. 

V klání hraném na čtyři zápasy si vedli lépe „Baníkovci“. Jejich player Dalas nejprve podlehl konkurenčnímu T9Lakymu, potom se ale karta obrátila. Totik vybojoval klíčové dva zápasy a ve čtvrtém rozhodl o prvenství výhrou 2:1 Dalas nad Huhnakem

„Je to nepopsatelný pocit a neskutečný nával euforie a štěstí. Jsem rád, že jsem to mohl sdílet i se svým spoluhráčem a prál bych každému tento moment zažít,“ komentoval po úspěšné finálové jízdě Martin „dalas“ Vujtík. 

Právě na Dalasovi ležela tíha momentu. Své první utkání ve finále prohrál - pokud by se tohle zopakovalo, série by mířila do rozhodujícího pátého duelu. 

Plzeňský Huhnak se hned v úvodu zápasu dostal do vedení, jenže Dalas odpověděl ještě před přestávkou. Klíčovou „zlatou“ trefu pak přidal ve druhé půli a díky tomu Baník vybojoval titul mistrů e:LIGY. 

„Věděli jsme, že to bude opravdu těžký souboj, jelikož hlavně Laky patří dlouhodobě mezi nejlepší hráče. Poté, co jsem začal prohrou 0:1 právě v utkání s ním, jsem se musel spolehnout na (spoluhráče) Totika. Ten zvládnul dokonce oba své duely a mně už zbývalo jen doklepnout ten poslední,“ popsal šťastný Dalas.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud