2. listopadu 2019 • 04:40

SUPERFINÁLE iSport LIGY už dnes! Doražte na skvělou esportovou show

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Esport v Česku letí raketově vzhůru a už dnes zase dosáhne nových výšin. První sezona iSport LIGY vyvrcholí v kině CineStar na pražském Andělu. Superfinále, které proti sobě svede šestnáct nejlepších hráčů fotbalového simulátoru FIFA v zemi, nabídne odměny, o kterých se mladým „gamerům“ donedávna ještě nesnilo. Dárky ale čekají i na vás.



Cen pro finalisty je mnoho, jedna z nich ale jasně vyčnívá. Ten nejlepší z nejlepších přidá na své konto rovných sto tisíc korun, největší prize money v mladé historii českého esportu. To je ohromná motivace pro celou šestnáctku účastníků. „Příprava bude asi stejná jako vždy, ale asi budu mít větší nervy, když jde o takové peníze,“ říkal na III. offline finále Lukáš „T9Laky“ Pour.

Právě ten je zatím jasným suverénem iSport LIGY, ovládl všechna offline finále a v superfinále se s ním počítá jako s favoritem číslo jedna. „Laky na rozdíl od ostatních hráčů má hodně dobrou psychiku. Dokáže v hlavě udržet klid, nedělá žádné panické přihrávky, ale hodně drží balon a snaží se soupeře vystresovat,“ popisuje lídra iSport LIGY jeden z rivalů, sparťan Emerickson. Dnes Lakyho čekají boje o postup ze skupiny D, kde se s ním utká dalas94, DRMi a Typcii. Zápas s posledním jmenovaným bude o to pikantnější, že se proti sobě utkají dva reprezentanti plzeňské Viktorie.

Plzeň má v superfinále největší zastoupení, vyšle hned čtveřici hráčů, na interní duel tak dojde i ve skupině B, kde jsou viktoriáni Pikej a JamesBony28. V nabité skupině se o dvě postupová místa porvou s Kobbym a sparťanem The Johnym.

Druhý hráč Sparty, Emerickson, se pokusí nepříliš úspěšné počínání z III. offline finále napravit ve skupině A. Ani tam ho ale nečeká nic snadného – Brynycho, Rozsi a taky teplický Seron. Teprve patnáctiletý hráč, nejmladší ze všech finalistů, byl v sobotu krůček od toho, aby Lakyho sesadil z trůnu a může patřit k favoritům turnaje.

Skupinu C si zahraje bohemák Caster, SkillMachine16, a dva hráči, kteří mohou překvapit – Huhnak a RIIJK, reprezentant týmu Jakuba Jankta Sampi. Oba na III. offline finále, prvním hraném v novém ročníku FIFA 20, chyběli, jejich soupeři je ale počítají mezi favority, kteří mohou připravit Lakyho o prvenství.

Superfinále iSport LIGY můžete sledovat skrze Facebook deníku Sport a Twitch kanál CZC, ještě více se ale vyplatí dorazit přímo do CineStar Anděl. Vstup na skvělou akci je zdarma, každý fanoušek navíc dostane slevu na koupi FIFA 20 na všechny platformy, možnost zahrát si novou edici populárního simulátoru a dokonce vyhrát PlayStation 4 Pro! Ten bude hlavní cenou pro toho šťastného diváka, který přesně tipne počet gólů ve finálovém zápase.

Dveře sálu číslo 9 se v CineStaru na pražském Andělu otevřou už dnes v pravé poledne. Fanoušky, kteří se přijdou podívat osobně, čekají nejen hodnotné dárky, ale hlavně esportové finále, které v České republice nemá obdoby.

Los SUPERFINÁLE

Skupina A: MSGrozsi, ACSEmerickson, FKTseron, brynycho

Skupina B: kobbycz, FCVP.pikej, FCVPJamesBony28, The Johny

Skupina C: TeamSampi.RIIJK, Huhnak, 1905Caster, SkillMachine16

Skupina D: FCVP.T9Laky, DRMi, UNI.dalas94, FCVP.Typcii

O co se hraje v Superfinále iSport LIGY? O co se hraje v Superfinále iSport LIGY?Foto Sport

Finalista iSport LIGY Emerickson: Bydlím v Ostravě, hrál jsem za Brno, ale Spartu reprezentuji nejlíp, jak umím
Video se připravuje ...

S gamingem jsme na půli cesty. Zásah je ale nad očekávání, říká marketingový šéf Sparty Veselý
Video se připravuje ...

Další skvělé finále iSport LIGY za námi! Suverén T9Laky znovu vítězem
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud