23. listopadu 2021 • 16:15

135 milionů korun ročně. Hvězda League of Legends podepsala novou smlouvu

Autor: njc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Platy profesionálních hráčů počítačových her raketově stoupají. Výjimkou není ani Lee „Faker“ Sang-hyeok. 25letý Korejec patří mezi největší legendy v historii esportu a jeho pozici odpovídá také nový kontrakt s organizací T1. Ta by svému mid lanerovi měla platit minimálně 95 milionů korun ročně, s bonusy by se pak částka mohla vyšplhat na 135 milionů.



Od roku 2012 platí spojení T1 s Lee „Faker“ Sang-hyeokom. Největší hvězda světového League of Legends esportu došla se svým týmem ke třem titulům mistra světa a na bankovní účet jí za celou kariéru přištály stovky milionů korun. A přijdou další.

Organizace T1 bude totiž každoročně své legendě vyplácet minimálně 95 milionů korun. Pokud se bude týmu dařit, mohl by si Faker přijít celkově až na 135 milionů korun za rok. I přesto, že by měl být kontrakt dvouletý, na konci roku 2022 bude mít Faker možnost opět diskutovat o svém platu.

Faker je nejslavnějším hráčem League of LegendsFoto invenglobal.com

Tým prožívá na své poměry neúspěšné období. Korejské LCK ovládli T1 naposledy na jaře minulého roku, světový šampionát dokonce v roce 2016 (od té doby byli jednou druzí a dvakrát skončili v semifinále). Pojištění Fakerových služeb na další období je jedním ze základů pro navrácení T1 na trůn.

Čtyři z pěti členů pro tým v roce 2022 jsou jasní. Otazník zůstává na top lane, kterou byl organizací donucen opustit Kim „Canna“ Chang-dong.

Sestava T1 na Worlds 2021Foto T1

Faker není jedním z profesionálních hráčů, kteří by si za své milionové platy kupovali cennosti a nepřemýšleli tolik nad budoucností. Podle webu dexerto.com utratí korejská legenda přibližně 4 000 Kč měsíčně. Podobně malé výdaje jsou pro Fakera možné i díky faktu, že vše od oblečení po jídlo mu platí organizace T1.

Kdybyste se například podívali do šatníku 25letého mid lanera, nenašli byste jiné triko než bílé. Z toho většinu dostal darem.

V budoucnu však Faker počítá s jednou velkou výdajovou složkou - charitou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud