2. února 2022 • 11:45

T1 na špičce korejské ligy, legendární Faker dál ničí konkurenci

Autor: njc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest BO3 sérií, všechny vítězné a celkové skóre 12-3. Mančaft T1 zatím nenašel během současného splitu přemožitele a v čele s trojnásobným mistrem světa Lee „Faker“ Sang-hyeokem se drží na první příčce korejské ligy v League of Legends LCK.



Oproti svým rivalům provedli T1 během offseason minimum změn, na top lane přišel na místo Kim „Canna“ Chang-donga teprve 18letý Choi „Zeus“ Woo-je. Fanoušci si nebyli jistí, zda skvadra kolem Lee „Faker“ Sang-hyeoka dokáže udržet krok s nejlepšími celky z LCK. Zatím to ale šlape na jedničku.

Od začátku jarního splitu ztratili T1 pouze tři hry a svou formu potvrdili během zápasu proti DWG KIA. Hvězdný tým a vítěz třech posledních splitů LCK nestačil na rozjetý vlak z výrobny T1 a dál obývá až bronzovou příčku.

Hlavní zkouška ale na momentální vládce LCK ještě čeká. V sobotu 12. února se totiž utkají se supertýmem Gen.G. Ten padl jen jedinkrát - před několika dny nestačil na nadějný roster KT Rolster.

Faker spolu s T1 vládne LCKFoto twitter.com/T1LoL

Největší pozornost se již tradičně upírá na legendu esportu Fakera. 25letý Korejec brázdá mid lane nejkvalitnější ligy světa od prvního splitu v roce 2013. I přesto stále patří mezi to nejlepší, co může LCK nabídnout.

Svou extratřídu potvrdil v již zmiňovaném špílu proti DWG KIA. V rozhodující hře se svou vytříbenou Le Blanc nedal soupeři šanci. Dokonale využil kit šampiona k tomu, aby pomohl T1 k vítězství.

Během zápasu proti DRX dosáhl Faker na další milník své kariéry. Na pick Corkiho odpověděl Tryndamerem - 70. šampionem, kterého v profesionální kariéře provedl Summoner's Riftem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud