5. května 2022 • 11:45

PROFIL: Humanoid a jeho cesta na piedestal League of Legends

Autor: Esportio
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Marek “Humanoid” Brázda patří mezi nejlepší hráče na poli nejen českého, ale už i světového League of Legends. Své jméno si budoval postupně, díký zásadním úspěchům, klíčovým rozhodnutím a i osobním kouzlem. Pojďte si prošlapat znovu pohádkovou cestu fenomenálního midaře - z české kotliny až na podia těch nejprestižnějších esportových akcí.



Marek "Humanoid" Brázda začínal svoji kariéru tak jako každý jiný český hráč. Toužil po úspěchu v nejvyšší československé League of Legends soutěži od společnosti Hitpoint.

Jeho talent však začal mezi ostatními nováčky poměrně brzy vyčnívat a v průběhu dvou let si dokázal vybudovat jméno nejlepšího midaře domácí scény. Společně s eSubou navíc zvítězil na prestižním V4 festivalu, což dodnes patří mezi největší úspěchy československého esportu.

Nedlouho poté získal Humanoid nabídku do turecké ligy, odkud byl následně naverbován do prestižního LEC.

Marek "Humanoid" Brázda (veprostřed) v dresu eSubyFoto iSport.cz

LEC šampion

Přestože byl mezi nejlepšími evropskými hráči nováčkem, dokázal se již během svého prvního roku kvalifikovat v barvách týmu Splyce na Worlds a stal se tak prvním českým hráčem, který se tohoto turnaje mohl účastnit.

Na Worlds se podíval i následující dva roky, a to za tým MAD Lions, v jehož barvách v roce 2021 dokonce zvládl dvakrát za sebou celé LEC vyhrát.

V současnosti je Marek součástí týmu Fnatic, jedné ze dvou nejprestižnějších evropských organizací na poli League of Legends.

Humanoid vyhrál podruhé LECFoto twitch.tv/lec

Herní rukopis

Mezi silné stránky Humanoida patří agresivní styl. Ať už je jeho soupeř obyčejný hráč, či světový šampion, Marek vždy svého soupeře zkusí obehrát, což na vlastní kůži okusil například hvězdný Showmaker.

Pokud však zrovna nemá k dispozici šampiona s potenciálem na sólo akce jako je LeBlanc či Zoe, dokáže se Humanoid skvěle chopit i postav zaměřených na pomalejší hraní do pozdních fází zápasů, kde mezi jeho nejobávanější picky patří například Viktor. 

Knowledge

Kromě praktických dovedností exceluje Humanoid také na poli herních znalostí. Nejenže během samotné hry dovede správně korigovat směr jakým by se jeho tým měl ubírat, ale svými poznatky o hře také dokázal obohatit spoustu svých spoluhráčů tak, aby lépe zvládali úkoly svých pozic.

Tyto kvality vyzvedával především jeho bývalý trenér Mac z MAD Lions, ale také Hylissang, jímž byl dokonce nazván “hlasem Fnatic”. 

 A to vše i navzdory tomu, že ho League of Legends již téměř vůbec nebaví a vnímá ho spíše jako práci, o čemž se nechal slyšet hned v několika rozhovorech.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud