28. července 2022 • 12:46

VIDEO: Slot v LEC od Misfits odkoupili Heretics. Cena? Zhruba 35 milionů dolarů

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spot v prestižní soutěži v League of Legends odkoupili Heretics za částku mezi 34 až 36 miliony dolarů. To je řádově o miliony méně, než byla vyvolávací cena. Heretics je španělská organizace, která má na soupisce mezinárodní evropskou sestavu. Spekulaci Dexerto.com potvrdily organizace oficiálně a zveřejnily tematické video k transferu.

 



Heretics figurují hráči z Polska, Maďarska, Rumunska a Norska. Tým aktuálně hraje španělskou LVP ligu a příliš úspěchu na svém kontě nemá. V jarním splitu národní soutěže skončila organizace až osmá. 

V letní fázi španělské ligy je to poznání lepší. Heretics figurují na druhém místě a za sebou mají týmy jako BISONS nebo Barca. Tým se navíc kvalifikoval na EU Masters, kde se může teoreticky potkat i s českými celky. Přesto - pokud by tedy skutečně měla vystoupat až na úroveň LEC, musí výrazně posílit, aby byla konkurenceschopná. Slot, který Heretics koupili, je na sezonu 2023.

Sestava Heretics

  • Marcin "iBo" Lebuda - pozice: Top, národnost: Polsko
  • Subicz "bluerzor" Dániel - Jungle, Maďarsko
  • Artur "Zwyroo" Trojan - Mid, Polsko
  • Jakob "Jackspektra" Kepple - Bot, Norsko
  • Alexandru "whiteinn" Kolozsvari - Support, Rumunsko

Podle spekulací ve hře o LEC slot byla také francouzská organizace Karmine Corp. Za jakých podmínek nakonec uspěla španělská organizace se neví, ostatně zatím nemáme ani oficiální zprávy o kupci slotu Misfits.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud