3. října 2022 • 13:50

Worlds 2022: Humanoid jede dál! Fnatic vítězí v kvalifikaci a postupuje do skupinové části

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Play-In fázi ztratil Fnatic jediný zápas proti brazilským LOUD. Díky celkově nejlepšímu skóre tak z prvního místa kvalifikační skupiny A postupuje dál!



Evropskou organizaci s českým mid lanerem Markem “Humanoid” Brázdou nezastavily ani komplikace spojené s Covid-19. Fnatic nastoupil do prvních zápasů kvalifikace personálně oslaben, což se naštěstí na jeho konečném skóre nepodepsalo.

Kvalifikační krasojízda

Z Play-In si Fnatic odnáší 80% úspěšnost, jediný, komu se podařilo krasojízdu oranžových zastavit byl tým LOUD. Brazilský tým se ale, narozdíl od Fnatic, o postup musí ještě poprat s DetonatioN FocusMe a případně i s Royal Never Give Up.

O postup zabojují i MAD Lions, které čeká duel s vietnamským Saigon Buffalo. Pokud si s asijským soupeřem poradí, musí svůj postup potvrdit ještě výhrou v kvalifikačním finále proti Evil Geniuses. EG patřili mezi favority skupiny A, po prohře s DetonatioN FocusMe a hlavním skupinovým rivalem Fnatic se jim ale šance na přímý postup rozplynuly.

Drama v New Yorku

Závěrečné zápasy kvalifikační fáze skončí 4.10. 2022. O tři dny později odstartuje skupinová fáze hrána ve formátu “best-of-1” (na jednu vítěznou mapu). V prostředí slavné Madison Square Garden se šestnáct týmů rozdělených do čtyř skupin popere o první dvě postupové příčky, mezi nimi i Humanoid s Fnatic.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud