26. ledna 2023 • 22:35

League of Legends: Česká stopa. Je za námi online premiéra, nejvíce rezonuje příběh Muneta

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stovky lidí v Kině Lucerna a teď další tisíce a co nevidět desetitisíce fanoušků League of Legends v internetovém prostoru. Dokumentární snímek Riot Games o tuzemské scéně LoL sbírá pozitivní reakce. Nejsilnějším tématem je bezesportu příběh Muneta, který bojuje s rakovinou a LoLko mu bez nadsázky zachránilo život.



Skoro 50 minut, které prezentují českou fanbase League of Legends, promotéry, eventy, ligy, esportovce, ale i cosplay a obecně naší domácí komunitu. Unikátní dokumentární snímek je konečně venku! Spatřil světlo světa díky společnosti DDB FTW Prague a v produkci WeSmart, kterou měl na starost šéf našeho Sazka eLEAGUE týmu Filip Šterba. Záštitu nad celým projektem přejal sám vydavatel populární hry, Riot Games.

Dozvíte se, jak velký přesah má do osudu lidí fenomén, který League of Legends nabízí. Ale třeba také o historii a "pravěku" nejen esportu na CZ/SK půdě. V dokumentu promlouvají esportové hvězdy jako HumanoidCarzzy nebo Patrik Freeze

Dostane se také na zakladatele Hitpoint Masters Ondřeje Báču nebo castery a streamery, kteří byli zásadními pilíři v rozvoji česko-slovenské komunity. Od Xnapyho, přes Steraka, až po Herdyna

Ke slovu se přihlásili i umělci jako Claina, Tofusenshi a Charlien, cosplay osobnosti a samozřejmě fanoušci. Film je zdarma ke shlédnutí na YouTube oficiálního kanálu české League of Legends.

Munet a jeho silný příběh. Nyní je v esportu zpět

Alex "Munet" Míka popsal v dokumentárním snímku svůj strastiplný příběh, který i přes veškeré pády měl stále jeden středobod - League of Legends. Alex se dozvěděl strašlivou zprávu, o rakovině v posledním stadiu. 

Prokázal ale, že je bojovníkem nejen na riftu, ale i v reálném životě. Z nejhorší pasáže nemoci, kdy mu doktoři nedávali moc šancí, se dokázal prokousat. A pomohlo mu k tomu i LoLko. Hrál jej i během hospitalizace, často ve stavech, které by drtivá většina z nás vůbec nezvládla. 

Nyní jsou ty nejhorší vyhlídky zažehnány - prozatím - protože rakovina je zákeřná nemoc. Munet se tak mohl zúčastnit projekce a promluvit i v panelu, který následoval po promítání. 

Navíc je i zpět ve světě esportu a to aktivně! Stal se asistentem trenéra LoL sestavy organizace Brute. Tomuhle nesmírně silnému a inspirativnímu klučinovi vzdáváme nejen za naší redakci hold a moc se těšíme, jak se mu a jeho svěřencům v nadcházející sezóně povede.

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud