15. září 2022 • 14:29

Vitória! Brazilští LOUD jsou největším překvapením na VALORANT Champions 2022

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už jen čtyři celky zůstaly v nejprestižnější VALORANT soutěži letošního roku. Na titul Champions 2022 mohou dosáhnout OpTic Gaming, FunPlus Phoenix, DRX a brazilští LOUD - ti jsou největším překvapením turnaje. Sestava, která je spolu pár měsíců vyřadila týmy jako Leviatán a teď stojí na prahu finále Upper Bracketu.



V horní části pavouku se LOUD utkají s OpTic Gaming, tedy se "starými známými" ze skupinové fáze, kde měl navrh druhý jmenovaný celek. Brazilský sen o triumfu na Champions 2022 ale ještě rozhodně není u konce.

LOUD má v zádech vítězství nad Leviatánem a DRX, během kterých neztratili ani mapu. V případě prohry s OpTic Gaming pak budou mít ještě jednu šanci do Grand Finále proniknout. 

Takový luxus naopak nemají vítězové Champions Tour v Kodaní FunPlus PhoenixDRX, kteří jsou ve spodní části pavouku. Poražený na turnaji skončí, vítěz bude mít šanci se ještě do zápasu o titul prokousat. 

Oba klíčové zápasy Playoff jsou na programu 16. září v pátek a vše zakončí Grand Finále v neděli od 16:00.

Brazilská pohádka LOUD

Sestava z jihoamerického kontinentu LOUD se dala dohromady teprve letos. Jejich hvězda začala okamžitě stoupat strmě vzhůru. Dvakrát vyhráli VCT 2022: Brazil Stage 1 Challengers. 

Na Masters v Kodani ale skončili až v druhé desítce... co tak stojí za jejich vzestupem na Champions 2022? Za nás je tahle cesta LOUD největším překvapením prestižního turnaje. 

Další zajímavostí je rozmanitost čtyř sestav, které se utkají o medaile. Vedle LOUD, kteří zastupují jihoamerický kontinentu tu jsou FPX, které tvoří evropská sestava pod čínskou organizací. DRX je z Jižní Koreji a OpTic Gaming má hráče z USA a Kanady.

Sestava LOUD

  • aspas
  • Less
  • pANcada
  • saadhak
  • Sacy

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud